JACANJE STABILNOSTI NA JUGU SRBIJE

BUJANOVAC

Odbor za ljudska prava uz podršku ambasade Švajcarske u Beogradu i Fonda za otvoreno društvo u Beogradu, počinje realizaciju projekta “Jačanje stabilnosti na jugu Srbije kroz integraciju albanske nacionalne manjine”.

Projekt ima za cilj da doprinese integraciji albanske manjine i razgovorima na relaciji Vlada Republike Srbije – Albanci sa juga Srbije.

U okviru projekta biće uradjena analiza sadašnjeg stanja zastupljenosti Albanaca u državnim institucijama, kao i nivo implementacije Plana i programa usvojenih od strane Vlade Republike Srbije u vezi sa jugom Srbije.

U toku ovog procesa bice uključeni građani i društvene grupe da bi se razmatrale neophodne mere za dinamizaciju integracije albanske nacionalne zajednice, kao i da bi se gradjani ovog regiona  dodatno edukovali u vezi sa ljudskim i manjinskim pravima.

Odbor za ljudska prava  će, u okviru ovog projekta, obuhvatiti  što više institucija i zainteresovanih grupa, koje bi u fokus javnosti mogle da iniciraju pitanje integracije albanske manjine.

Projekt će trajati dvanaest meseci i realizovaće se u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare