Izložba posvećena hidrologu Vujici Jevđeviću

LESKOVAC

Izložba „Prof. dr Vujica Jevđević (1913–2006) – hidrolog svetskog glasa“ otvorena je u Narodnom muzeju Leskovac. Organizator je Udruženje inženjera i tehničara Leskovac u saradnji sa Savezom inženjera i tehničara Srbije, a autorka izložbe Olivera Ćosović, kaže da je izložba deo projekta koji je podrazumevao održavanje naučnog skupa posvećenog liku i delu profesora Jevđevića. Projekat je realizovan u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva kulture.

Direktor Narodnog muzeja Nebojša Dimitrijević smatra da je čast i zadovoljstvo da leskovački muzej bude domaćin izložbe o jednom od najvećih hidrologa na svetu i jednom od četiri najveća srpska naučnika u Americi.

„Svi znamo za Pupina, Milankovića i Teslu, a rame uz rame s njima stoji i Vujica Jevđević, čovek koji je radio na svim kontinentima i svoj trag ostavio u više od 60 zemalja. Njegova životna priča je do ove izložbe bila neispričana. Ovom izložbom, on dobija zasluženo mesto u javnom prostoru Srbije“.

Izložbu je otvorila Andrijana Vasić, narodna poslanica, rekavši da je ovo prilika da se upoznamo sa životom i delom ovog velikog naučnika, koji je proslavio ime Srbije i srpskog naroda širom sveta. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare