Izložba karikatura „Šajkača“, Gorana Ćeličanina

VLASOTINCE

Povodom gradske slave, letnjeg Svetog Nikole, vlasotinačka biblioteka ,,Desanka Maksimović” priredila je prigodnu izložbu karikatura pod nazivom „Šajkača“. Autor je Goran Ćeličanin, jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih savremenih srpskih karikaturista. Nekoliko puta je bio i pobednik konkursa za karikaturu na Vinskom balu, od kada potiče i vlasotinačko poznanstvo i druženje sa njim.
Sada, kada je na položaju direktora biblioteke u Varvarinu, te su se veze umnožile i ojačale. Vlasotinačka je bilioteka više puta bila njihov gost, sa svojim programima, kao što su i oni više puta gostovali kod u Vlasotincu predstavljajući svoje stvaraoce.
Izložbu „Šajkača“ u Galeriji Gigine kuće otvorili su SrbaTakić i Goran Ćeličanin. Direktor Srba Takić je naglasio:

  • Goran se toliko odomaćio u Vlasotincu, i to ne samo zbog Vinskog bala, da ga već svojatamo i pomalo smatramo svojim – rekao je direktor Takić..
    Sa svoje strane Ćeličanin je istakao da uvek rado dolazi u Vlasotince i da se ovde oseća kao kod kuće. Vezano za izložbu otkrio je da je ona deo šireg projekta koji bi treba da bude krunisan knjigom. Izložba će biti otvorena naredne dve nedelje.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare