Izložba grafike grafika Matije Rajkovića i Ivana Ranđelovića

NIŠ

Večeras,  2.oktobra 2018. godine, u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19 časova otvara se izložba grafike grafika Matije Rajkovića i Ivana Ranđelovića

Radovi Matije Rajkovića, nastali kombinovanom tehnikom, nisu samo plod viđenog već i plastičnog osećanja.Trud da se posmatrani objekat ili pejzaž svede na naznaku je upravo onaj estetski napor da se nečem banalnom da oblik izuzetnog.

Ivan Ranđelović istražuje ljude i prostor u kome vremenom akumuliraju, a potom i koegzistiraju događaji, susreti i emocije.Afinitetom za formalno prostornu opciju gradi narativ, koji posmatrača vodi u intimnu priču o promenama i formiranju identiteta, kažu organizatori.

Matija Rajković je rođen 1980. u Beogradu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. u klasi profesora Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije završio na istom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2009. u klasi profesora Čedomira Vasića. Član je ULUS–a od 2005. i ULUK-Kruševac od 2011. (jedan je od osnivača). Do sada je izlagao 28 puta samostalno i 115 puta grupno. Učesnik je i 35 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za svoj stvaralački rad. Predaje na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Kruševcu od 2010. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

Ivan Ranđelović je rođen 1980. u Leskovcu. Završio je umetničku školu isturenog odeljenja iz Niša pri Tekstilnoj školi u Leskovcu 1999. godine. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu diplomirao 2003. smer likovna grafika u klasi profesora Milana Stanojeva. Bio je član udruženja Le-art Leskovac, izlagao je po pozivu sa udruženjem ULUK – Kruševac. Izlagao je do sada dva puta samostalno i oko 60 puta grupno, učesnik je nekoliko likovnih kolonija. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za svoj stvaralački rad. Predaje u Školi za tekstil i dizajn u Leskovcu. Živi i stvara u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare