Izložba fotografija Milana Vasića “Pomak”

LESKOVAC

U Narodnom muzeju večeras je otvorena  izložba fotografija Milana Vasića, magistra grafičkog dizajna i profesora Visoke tehnološko umetničke strukovne škole u Leskovcu.
Otvarajući izložbu slikarka Aleksandra Perić Nikolić je rekla da je Milan radio u specifičnom okruženju kolektiva koji sadrži mnoge ljude, prijatelje, asistente, saradnike, studente i koji su doprineli da njegovo stvaralaštvo prenese na belinu fotografskog papira.


„Njegova inspiracija je proistekla iz pitanja šta je dobro i loše, kreativno i nekreativno, pozitivno i nepozitivno i lepo i ružno. Svoja pitanja i odgovore pretočio je u svoj ciklus fotografija „Pomak“ koji je nastao u vremenu i okruženju iz koje proističe prikupljanje lične problematike prikazane kroz metaforične fotografske beleške. Samoodrživost, lična transformacija, preispitivanje i eksperimentisanje sastavni su deo kreativnog procesa u nastajanju ovih dela koji su za autora Vasića sredstvo prenošenja ličnih doživljaja i načina stvaranja pretočene u oku posmatrača.

Autor kroz apstraktne kompozicije dostiže specifičnost u vizuelnom izrazu kao i idejnu razigranost, te su ove fotografije dokaz originalnog naglašenog individualizma.“
„Inspiraciju sam našao u prirodi koju sam malo doradio“ kaže Milan Vasić i dodaje da je na osnovu toga napravio adekvatne uglove za fotografiju i tako razvio jedan način eksperimentalne fotografije u okviru nekih prirodnih elemenata.
„Slike su veoma apstraktne, svako može da ih posmatra na drugačiji način, da u slici vidi više slika, što je meni i bio cilj, da slika ne bude fiksirana kao, na primer, mrtva priroda. Slika može da se okrene na drugi ugao i dobiće se neki sasvim drugi motiv. Težiću da u buduće to savršenije, kvalitetnije i bolje radim

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare