„Izlet sa gradonačelnikom“na Hisaru, Cvetanovic najavio objekat na ovom brdu

LESKOVAC

U cilju popularizacije Hisara kao mesta za izlet lokalna samouprava je organizovala „Izlet sa gradonačelnikom“.

Leskovčani su mogli da vide i novitete , put do vrha je  poravnat i posut grebanim asfaltom, a na samom vrhu su postavljene nove klupe i roštilji.

„Nas uskoro očekuje Roštiljijada, a najbolje se družimo uz roštilj na izletištima“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i dodao da „smo uveli jednu novinu, postavili smo roštilje na Hisaru i kod SRC „Dubočica“ kako bismo omogućili građanima da ponovo počnu da posećuju pomalo zaboravljena izletišta. Organizacijom ovakvih druženja sa građanima saznajemo i njihove ideje i sugestije, tako da pokušavamo da zajednički ispunimo naše vizije.“

Gradonačelnik Cvetanović je rekao i da će se istrajati u tome da Hisar dobije jedan još lepši prostor.

„Hisar jeste zaštićen i ne može ništa da se gradi, ali ja molim direktora Novicu Nikolića iz JP „Ubanizam i izgradnja“ da upornošću izdejstvuje te dozvole. Ako sve susedne opštine imaju, onda i Leskovčani zaslužuju da se ovde izgradi jedan prostor kako za decu koja se igraju, tako i da naši sugrađani koji šetaju i upražnjavaju zdrave stilove života, imaju i divan pogled na naš grad, ali istovremeno i mesta za relaksaciju.“

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Ljiljana Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Ljiljana
Gost
Ljiljana

Trebalo bi podsetiti gradonačelnika da je Hisar nejbogatije nalazište Brnjičke kulturne grupe, koju arheolozi datiraju u period 13,5 vekova pre Hrista. Upravo nalazi iz tog perioda do kojih je iskopavanjima došao dr Milorad Stojić sa Arheološkog instituta, podstakli su svojevremeno lokalnu samoupravu (u vreme Gojka) da razmisli o izgradnji Etno-arheološkog parka na Hisaru, čak je i deo novca obezbeđen. Arh. Donka Petrović je uradila projekat čija realizacija bi umnogome promenila sliku Hisara kako ga danas vidimo.
Na sam vrh dolazilo bi se novim pristupnim stazama koje bi polazile od OŠ “Kosta Stamenković”. Na najvišem platou bio bi izgrađen amfiteatar za kulturne programe, a pored njega restoran sa etno-hranom. Na mestu gde je pronađena čuvena Turovićeva igla (od koje je i počelo interesovanje za lokalitet Hisar) bila bi izgrađena rekonstruisana metalurška peć za topljenje metala kako se to radilo pre 14 vekova, a ceo prostor bi presecale trim-staze za rekreaciju … Sve ovo, uz dobar marketing, moglo bi da privuče veliki broj turista u Leskovac.
Gradonačelnikovi saradnici bi trebalo da se zainteresuju za ovaj projekat, jer je on predviđao mnogo kompleksnije intervencije i celovitija rešenja koja vode računa o prirodnom okruženju, erozivnim procesima, ali i o kulturnom značaju ovog lokaliteta.