IZGRADNJA KONTEJERSKIH NIŠA I ZAŠTITNIH OGRADA

LESKOVAC

 

Krajem prošle nedelje Direkcija za urbanizam i izgradnju započela je realizaciju dva nova ugovora vezana za održavanje javnih površina u gradu. Reč je o projeku uređanja kontejnerskih niša u centralnoj gradskoj zoni (koji se sprovodi drugu godinu zaredom) i projektu postavljanja zaštitnih ograda na pešačkim i zelenim površinama.

Radovi se trenutno izvode u ulici Moša Pijade, a u planu su i ulice Ilije Strele, Josifa Kostića i Nikole Skobaljića. Vrednost ovih radova je 955.190 dinara. Izvođač radova je GZZ „Pionir“ Vlasotince, a rok za završetak je 30 dana.

-Uređenjem kontejnerskih niša pokušavamo da sa saobraćajnica i pečakih površina uklonimo kontejnere, da definišemo njihovu poziciju u skladu sa planom postavljanja kontejnera, koji je izradila Direkcija. Ove godine radimo 18 kontejnerskih niša. U okviru svih projekata koji se trenutno izvode, a to je izgradnja trotoara u ulici Stahinjića Bana i u Radničkoj ulici, predvođamo i izgradnju kontejnrskih niša, kako bismo sistemski rešili ovaj problem, koji je vezan i za bezbednost u saobraćaju, rekao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

U 2015. godini radovi su izvedeni u ulici Cara Lazara, Radoja Domanovića, Slobodana Penezića i na Masarikovom trgu, gde je ugrađeno ukupno 14 kontejnerskih niša. U planu je da i PVV Leskovac izdvoji milion dinara za ograđivanje prostora za postavljanje kontejnera za odlaganje smeća.

Drugi projekat, izgradnja zaštitih ograda na pešačkim i zelenim površinama, ima za cilj zaštitu pešaka, odvajanje pešačkog od kolskog saobraćaja, kao i zaštitu zelenih površina. Radovi se trenutno izvode u ulici Moše Pijade, a u ulici Stojana Ljubića su završeni. Vrednost ovih radova je milion i 620 hiljada dinara, a izvođač je OZZ „Balkan“ iz Crne Trave. Predviđena je ugradnja zaštitne ograde u dužini od 590 metara. Rok za završetak radova je 45 dana.

U 2015. godini, u dužini od 120 metara, zaštitna ograda je postavljena u ulici 28. marta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare