DSS-DVERI : PROBLEMI U ŠKOLSTVU

 

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Demokratske stranke Srbije ukazano je na probleme zbog ukidanja novčanih davanja zaposlenima u obrazovanju, gde su uposleni zakinuti na obračunu za godišnji odmor i uposlenici su manje primili oko 3-4.000 dinara.

„U toku su tužbe protiv države Srbije kojima se zaheva povratak tih sredstava, a država zakida sve građane i u drugim oblastima, kao što su poljoprivrednici, trudnice, porodilje. Ova vlast u Leskovcu zakida i na pitnim troškovima u obrazovanju, iako je to regulisano posebnim kolektivnim ugovorom“ rekao je Ivica Popović potpredsednik gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri.

Predsednica lokalnog DSS-a Milica Momčilović kritikovala je odluku ministra prosvete Srđana Verbića o ukidanju bodova za upis u srednju školu učenicima koji osvoje neko od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

„Ovde se radi o dodatnim poenima koji se ukidaju učenicima. Obrazloženje je da učenici ne treba da se takmiče zbog nagrada, nego takmičenja radi. Podsetila bih ministra da se takmičar ne postaje preko noći, nego se ulažu godine i godine priprema i rada, a nagrađuju se samo prva tri mesta. U vreme kada su mnoge vrednosti na vrlo niskom nivou, kada je kupovina diploma gotovo legalizovana, ovo je poruka deci da im je uloženi trud uzaludan. Ovo je loša odluka i preporučujemo ministru da je što pre povuče, na zadovoljstno učenika, roditelja i nastavnika.“

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare