Izglasana prodaja Tvitera

SAN FRANCISKO

Deoničari Tvitera juče su glasanjem u sedištu kompanije u San Francisku odlučili da odobre prodaju te društvene mreže Ilonu Masku za 44 milijarde dolara.

Ova odluka znači da će Tviter sada na sudu pokušati da primora najbogatijeg čoveka na svetu da kupi kompaniju, prenosi BBC.

Tviter je u aprilu prihvatio ponudi Maska da kupi kompaniju, ali je on u maju rekao da odustaje od toga zato što su mu dali netačne podatke o broju spam i bot naloga na toj platformi.

Iz Tvitera je Masku rečeno da manje od pet odsto aktivnih dnevnih korisnika otpada na botove, ali je on tvrdio da je taj broj višestruko veći.

Berzanska vrednost Tvitera trenutno iznosi 32 milijarde dolara, što je znatno manje od onoga što je ponudio Mask.

Deoničari Tvitera juče su kompaniji dali zeleno svetlo da tuži Maska zbog toga što je odustao od kupovine.

Spor bi mogao da bude razrešen u oktobru, kada će dve strane izložiti svoje argumente na sudu u Delaveru, nakon čega će sudija odlučiti da li Mask mora da kupi kompaniju.

Pre odluke deoničara, bivši direktor za bezbednost Tvitera Piter Zatko je pred Pravosudnim odborom Senata svedočio o navodnim bezbednosnim propustima na toj društvenoj mreži.

On je tom prilikom rekao da je kompanija “dovodila u zabludu javnost” o tome koliko je platforma bezbedna i tvrdio je da Tviter “decenijama zaostaje” u bezbednosnim standardima.

Tviter je saopštio da je Zatko dobio otkaz u kompaniji i da ništa od onoga što je rekao nije tačno.

Zatko je prethodno potvrdio navode Maska da na Tviteru ima neuporedivo više spam i lažnih naloga nego što kompanija priznaje, ali juče u Senatu nije o tome govorio.

Prošle sedmice sudija u Delaveru je saopštio da će Maskovim advokatima dozvoliti da se pozivaju na tvrdnje Zatka. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare