Izbori: PUPS počeo kampanju u Medveđi

MEDVEĐA

U Mesnoj zajednici Lece održana je prva u seriji konvencija PUPS-a po mesnim zajednicama opštine Medveđa.

U prisustvu pedesetak članova i simpatizera ove stranke, uz podelu programa PUPS-a, prisutnima su se obratili kandidati za odbornika iz MZ Lece, nosilac liste za Medveđu „Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Medveđa je Srbija“ Kosta Dimitrijević, predsednik Udruženja penzionera Medveđa Miladin Šarac i predsednik Izvršnog odbora PUPS-a i narodni poslanik Hadži Milorad Stošić. Oni su prisutnima predstavili Program PUPS-a i naglasili da se iz budžeta opštine Medveđe, koji za 2019. godinu iznosi 640.214.562,00 miliona dinara za dostojanstven život penzionera i starijih osoba, poljoprivrednika i radnika potrebno izdvojiti samo 10 odsto za:

  1. Izgradnju doma za stara lica
  2. Besplatan prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju za osobe starije od 65 godina
  3. Otvaranje Klubova penzionera u mesnim zajednicama, kako u gradu, tako i u seoskom području
  4. Jednokratnu novčanu pomoć penzionerima sa niskim penzijama, odnosno onim ačija je penzija ispod 20.000 dinara
  5. Bolju socijalnu zaštitu, socijalnu pomoć socijalno ugroženim
  6. Licima koji nisu u sistemu zdravstvene zaštite, obezbediti da imaju pravo na zdravstveno zbrinjavanje i lečenje
  7. Sugrađanima koji žive sami, a nisu sposobni da se staraju o sebi, obezbedićemo posredstvom CSR i Crvenog krsta, da ih obilaze geronto-domaćice
  8. Poljoprivrednike koji žive na selu pozvali su da se udruže i formiraju zadruge.

Lokalna samouprava biće obavezna da opslužuje selo, da svako selo ima: asfaltni put, popravljene atarske puteve, vodovod i kanalizaciju, ambulantu, vrtić, školu, crkvu, verskeobjekte, Dom kulture, poštu, sportski centar, internet…

Meštana Lecea su izneli svoje probleme rekavši da nemaju pijaću vodu, kanalizaciju, Dom kulture, poštu, kao i da nemaju gotovo ništa otkako je rudnik prestao da funkcioniše u meri u kojoj je nekada radio.

Svi lažu i obećavaju, a ništa se u MZ ne radi, preneli su meštani i dodali da “predstavnici pojedinih partija počeli da dolaze na vrata, obećavaju brda i doline, a ta obećanja pred svake izbore su ista, a realizacije nema”.

Narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora PUPS-a Hadži Milorad Stošić, zahvalio se meštanima na interesovanju za tribinu PUPS-a pozvao ih da sa svojim ukućanima, rođacima i prijateljima izađu na biračka mesta 8. septembra 2019. godine i zaokružite broj 2 i tako podržite izbornu listu „Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Medveđa je Srbija“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare