DJB: Bojkotujemo izbore u Medveđi zbog torture

MEDVEĐA

Izbori raspisani za 8.septembar u opštini Medveđa neće imati legitimitet, jer građani opštine Medveđa nemaju uslova da izraze slobodnu volju, da čuju program ostalih opcija osim vladajućih stranaka koje imaju 3 liste, a uskoro se može očekivati još neka fantomska lista, saopšto je pokret Dosta je bilo (DJB).
“Opštinski odbor pokreta «Dosta je bilo» u Medveđi zbog konstantnog kršenja medijskih sloboda, torture nad građanima i ucenama za posao, za rodbinu i privilegije, kao i za život, smatra da izbore za Skupštinu opštine Medveđa treba bojkotovati.

Kao jedina opoziciona opcija ovoj vlasti i parazitskom sistemu u Medveđi, smatramo da treba da se izađe tek kad postoje medijski uslovi, sređeni birački spiskovi i snimanje kutija za glasanje a ne birača, kao i provera biračkog materijala nakon izbora. Očekujemo da se u pregovorima opozicije u Beogradu sa vlašću, koji mora da se vodi u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, razgovara o prvim slobodnim izborima na svim nivoima pa i na lokalnom tako da se ponove izbori u Medveđi.
Za dva dana smo prikupili zavidan broj potpisa, ali su mnogi odustali da budu odbornici jer se plaše za život, zbog ucena za posao, za puteve, a predstavnici vlasti obilaze sve kuće i beleže podršku njihovoj listi. Ukoliko neko ne pristane da ih podrži, pitaju ih da li će izaći na izbore, što znači da će biti sprečeni na njihov suptilan način, onemogućavanjem da dođu do izbornog mesta, slanjem pretećih poruka ili džipova batinaša koji su preplavili Medveđu. Osim toga, ljudi ne znaju da li se održavaju izbori za predsednika Srbije ili za lokalnu Skupštinu, a mnoge bandere su oblepili sa plakatima čoveka koji ne živi u Medveđi i koji na vulgaran način provocira ljude.
Pokret se bori za stvaranje sistema slobodnog izražavanja mišljenja bez pretnji i ucena, a ovakvi uslovi su sve samo ne demokratski gde ucenjuju direktore javnih preduzeća i ustanova da izdvoje reprezentacije da bi podržali kampanju vladajuće liste. Naš cilj je da ideje pobede partokratski sistem, kriminal i korupciju, jer svi građani treba da žive u uređenoj Medveđi u Srbiji”, navodi se u saopštenju Dosta je bilo koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare