“Izadji mi na teglu” u Vlasotincu

VLASOTINCE

Četvrta sezona takmičenja u pripremanju ajvara, kaga organizatori nazivaju i  najvećim gurmanskim karavanom na Balkanu počela je danas u Vlasotincu a ekipa „Sve si umemo“ je pobednik prvog kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“.

Karavan je dobio svog prvog finalistu koji će se u velikom finalu u Sokobanji boriti za titulu kralja ajvara za 2017. godinu.

„Mi smo došli po pobednički pehar ali nismo očekivali da će nam nagrada i priznanje da smo najbolji u Vlasotincu doneti toliko zadovoljstvo pogotovo zato što ćemo imati tu čast da predstavljamo svoj grad na finalnom takmičenju u Sokobanji koje će okupiti sve pobednike,“ kaže kapiten ekipe, Miljana Išljamović.

U jakoj konkurenciji drugo mesto osvojila je ekipa “Darovi Lužnice”, dok je treće mesto pripalo ekipi “Baš baš”.

„Vlasotinčani su poznati kao izuzetno vredni ljudi ali ovaj put su prevazišli sami sebe. Sve ekipe su završile takmičenje u rekordnom roku, a do 17 h smo već imali proglašenu prvu kraljicu ajvara u ovoj sezoni! Atmosfera je bila zaista sjajna, a među takmičarima je vladao onaj pravi zdravi takmičarski duh”, navodi jedan od organizatora manifestacije Ljiljana Vukotić.

Za izbor pobednika zadužen je bio stručni žiri u sledećem sastavu: Zlata Ivanović, profesionalna kuvarica i predsednica žirija, Milan Petković – pravnik i proizvođač zimnice „Plodovi Vlasine“ i Nebojša Stojanović – tehnolog.

Pobednici su osvojili Smederevac S7 iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo i direktan plasman u veliko finale.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će 30 gradova širom Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare