Gradjani nezainteresovani da postavljaju pitanja poslaniku

LESKOVAC

U prostorijama političke stranke „Dosta je bilo“ u Leskovcu, sinoć je narodni poslanik Miloš Bošković trebalo da odgovara na pitanja gradjana.

Iako su saopštenja poslata medijima, a kako kažu u ovoj stranci,  i gradjani su na vreme obavešteni, niko od gradjana nije zapravo došao, a i većina lokalnih medija je izostala.

Izgleda da nezainteresovanost gradjana i medija, vezana za aktuelna politička dešavanja u zemlji, sve više raste. Skupu su uglavnom prisustvovali članovi partije, a gradjani i mediji su svojim nepojavljivanjem možda poručili „Dosta je bilo“.

Da je poziv uputio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, podrška gradjana i medija bi nesumnjivo bila velika, konstatovano je sinoć.

S obzirom da su pitanja gradjana izostala, poslanik Miloš Bošković prisutne je informisao o svom radu.

Povod njegovog dolaska bili su problemi i pitanja gradjana koja bi on kasnije mogao da postavi tokom zasedanja Skupštine. Kao narodni poslanik, on ima pravo i mogućnost da uputi ta pitanja odgovarajućim ministarstvima i institucijama. Medjutim, kada se to i desi, kako kaže, identični odgovori uredno dolaze posle 30 dana i uglavnom ovako glase: „Radimo na tome“.

Zanimljiva je činjenica da uprkos ekonomskoj krizi kojom je pogodjeno naše društvo, putni troškovi poslanika iz Niša, dnevno iznose 10.000 dinara, pod uslovom da koriste sopstveni prevoz. Pri tom ne podnose se nikakvi računi, već se sve radi na osnovu obračunskog kilometra.

„Ako sednica traje dva ili tri dana, za prvi dan dobijem tih 10.000 dinara i ako sam i sledećeg dana prisutan na sednici, a nisam iz Beograda, za mene iz Niša tu je dodatnih 5.000 dinara po danu. Znači, tri dana je 10 plus 5 plus 5 i to se tako obračunava“, rekao je Miloš Bošković.

Medjutim, Srbin ne bi bio Srbin, ukoliko ne bi pokušao i nešto da „ućari“.

„Ako hoćemo da ućarimo, možemo nas četvorica ili petorica iz Niša u jedan auto, a svi smo se prijavili za putne troškove. Ja to ne radim, jer mi nije poenta da zaradim pare, pošto sam programer i već imam platu“, kaže Bošković.

On dodaje da gradjani generalno nisu u toku i da su nezainteresovani, jer kod njih vlada mišljenje „mi ne možemo ništa da promenimo i zato nećemo ni da pokušamo“.

Bošković tvrdi da on pokušava, da želi nešto da promeni i da bude deo tih promena.

„Onog trenutka kada budem prestao da verujem, ja ću lepo da odem u Sloveniju, ali do tada ću da se laktam i pokušavam“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare