IZABRANA NAJLEPŠA KUĆICA ZA PTICE

LESKOVAC

 

Dobitnici prve tri nagrade u konkurenciji učenika nižih razreda osnovnih škola  u pravljenju kućoca za price su Irena Cvetković (OŠ Bora Stanković Vučje, odelenje u Nakrivnju), Teodora Mitić  i Stefan Jovanović (oboje iz OŠ Đura Jakšić Turekovac).

 

U konkurenciji viših razreda prva tri mesta osvojili su Anđela Filipović (OŠ Josif Pančić Orašac), Luka Vasić (OŠ Kosta Stamenković Leskovac) i Anastasija Jovanović (OŠ Vasa Pelagić Leskovac).

Centar za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“ iz Leskovca, organizovano  je Gradsko takmičenje pod nazivom: “Biramo najlepšu kućicu za ptice“.

 

U težnji da kućica za ptice budu ukras vrta, dvorišta ili terase, organizovano je takmičenje za učenike osnovnih škola na teritoriji Leskovca. Osnovna zamisao je da učenici kroz igru i zabavu saznaju što više o pticama i zdravoj  životnoj sredini. Akcija  ima za cilj i edukativnu i vaspitnu stranu stvaranja ekološke svesti učenika učesnika u ovoj aktivnosti. Učenici su se međusobno družili, stvarali i razmenjivali iskustva o pravljenju kućica. Bilo je izloženo oko 100 kućica od drveta, kao i kućica od reciklažnog materijala.

 

Nagrade su deljene u dve kategorije, za učenike nižih razreda osnovnih škola (I-IV), te za učenike viših razreda osnovnih škola (V-VIII).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare