Izabran Savet za bezbednost grada

LESKOVAC

Na 75. sednici članovi Gradskog veća Grada Leskovca su najpre prihvatili predlog za izmene i dopune br.1 Plana nabavki za 2023. godinu. Šef odeljenja za javne nabavke Zoran Novaković u obrazloženju je rekao da Grad Leskovac preko Gradske uprave realizuje sledeće projekte: rekonstrukcija, dogradnja i nadgradnja objekta Dečjeg dispanzera u Leskovcu, rekonstrukcija postojećeg objekta OŠ „Aca Sinadinović“ Predejane, unapređenje energetske efikasnosti u OŠ „Bora Stanković“ u Guberevcu i regionalni GIS centar juga Srbije, te da je potrebno izmeniti plan nabavki za 2023. godinu kako bi se realizovali ovi projekti.

Gradski većnici su saglasni i sa predlogom Odluke o uspostavljanju saradnje između Leskovca i opštine Strumica u Severnoj Makedoniji. Sekretar skupštine Grada Leskovca Zoran Vukašinović kaže da je na osnovu dugogodišnje saradnje između organa i ustanova ova dva grada usledila obostrana inicijativa za uspostavljanjem saradnje tako što bi se to formalizovalo jednim sporazumom o saradnji.

„Predlog za ovo popularno nazvano bratimljenje, je diošao i prateći sve dogovore koje je gradonačelnik Cvetanović imao sa gradonačelnikom Strumice Kostadinovim, koji su imali sastanke u delu realizacije privrednih aktivnosti, delu realizacije društvenih delatnosti, zatim sportskih susreta, tako da se došlo do dogovora da se uspostavi saradnju koja bi se odvijala u okviru ekonomskih i privredenih odnosa i realizaciji zajedničkih projekata. Strumica je potvrdila ovu saradnju i nakon usvajanja te odluke od strane naše skupštine uputio bi se zahtev Vladi republiek Srbije da da saglasnost na potpisivanje sporazuma. Mišljenje je da ova saradnja treba da se ostvari jer ima puno kapaciteta i projekata koji mogu da se u okviru prekogranične saradnje realizuju.

Izabran je i Savet za bezbednost Grad Leskovca. Za predsednika je imenovan Zoran Branković, član Gradskog veća Grada Leskovca, a za zamenika predsednika Oliver Antanasijević, zamenik predsednika Skupštine, a izabrano je i 17 članova tog tela.

Data je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP „Dom“ kojom se usvaja zahtev GrO Socijaldemokratske partije Srbije kojim se daje u zakup poslovni prostor u ulici Svetozara Markovića 9. Poslovni prostor je površine 38 kvadrata, biće izdat na tri godine uz obavezu plaćanja mesečne zakupnine od 3.923 dinara bez PDV-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare