Iz Švajcarske vranjskoj bolnici stiglo 30 kreveta iz donacije

VRANJE

 

Gerijatrijska bolnica u Švajcarskoj donirala je Zdravstvenom centru u Vranju 30 antidekubitalnih kreveta, u vrednosti od 90.000 evra. Ovaj poklon je realizovan zahvaljujući Vranjancu koji živi u Nemačkoj, ali i drugim brojnim pojedincima koji  su obezbedili da stigne do Vranja.

Kreveti su namenjeni Koronarnoj jedinici Internog, kao i odeljenjima ortopedije i ginekologije Opšte bolnice u Vranju.

Više od dve decenije u Zdravstvenom centru nisu menjani bolesnički kreveti, rekao je gradonačelnik  Slobodan Milenković, prilikom posete Internog odeljenja, gde je stiglo sedam kreveta.

 

„Ovo je samo početak zamene inventara, s obzirom da ćemo preko Kancelarije za javna ulaganja dobiti sredstva za kompletnu rekonstrukciju starog paviljonskog dela Bolnice“, rekao je Milenković.

Milenković se zahvalio „Simpu“ i „Jumku“ na podršci prilikom realizacije donacije i što su njigovi radnici obavili kompletnu reparaciju kreveta.

Govorio i o neophodnosti postojanja Kancelarije za dijasporu kao sastavnog dela Gradske uprave, koja bi bila zadužena za ostvarivanje i jačanje kontakata i realizaciju projekata s ciljem da se poboljša kvalitet života građana.

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Vranje, dr Dragan Veličković zahvalio se na donaciji i rekao da će antidekubitalni kreveti koristiti u cilju bržeg i boljeg lečenja pacijenata.

„U ovakvim intezivnim negama biće skraćeni dani ležanja i problemi pacijenata će biti umanjeni, rekao je direktor Veličković.

Ovom odeljenju potrebno je još mnogo toga u cilju pružanja boljih zdravstvenih usluga pacijentima. Ukoliko ovakvih akcija bude još to će, bez sumnje, doprineti bržem oporavku Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare