Iz Opštinske uprave milion dinara za dve albanske škole

BUJANOVAC

 

Opštinska uprava donela je odluke o dodeli finansijske pomoći u iznosu od po 500.000 dinara za dve škole na kojima se nastava odvija na albanskom jeziku.

Kako se navodi na zvaničnom opštinskom sajtu, radi se o osnovnim školama „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu i „Ali Bektaši“ u Nesalcu.

Finansijska sredstva za školu „Muharem Kadriju“ su namenjena za nabavku opreme za kabinete fizike i hemije, a Odluku o izdvajanju sredstava u ovom iznosu je direktoru škole Bajramu Salihiju uručio načelnik opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Driton Redžepi.

Što se tiče Osnovne škole „Ali Bektaši“ u Nesalcu, pola miliona dinara iz opštinskog budžeta će biti iskorišćeno za održavanje učionica i popravku sanitarnog čvora u isturenom odeljenju škole koje se nalazi u selu Letovica.

Načelnik Opštinske uprave Fadil Aliti je sa saradnicima danas posetio školu u Nesalcu i lično predao odluku o finasijskoj pomoći direktoru školu Agronu Bektašiju.

Na sajtu opštine Bujanovac se navodi i da je poboljšanje i unapređenje uslova za rad učenika i nastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji bujanovačke opštine prioritet lokalne vlasti i da će se na tome raditi i u budućnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare