Iz budžeta grada za LKC 51 miliona dinara

LESKOVAC

Za celokupne potrebe Leskovačkog kulturnog centra (LKC), što podrazumeva plate, materijalne troškove i programske aktivnosti u 2021. godini predviđen je 51 milion dinara,

„Predvideli smo da 8,5 miliona obezbedimo iz sopstvenih sredstava, a 10 miliona će doći iz ministarstva. Za naše programske aktivnosti otići će oko devet miliona, a tu uključujemo i festival LIFFE. Tu će biti potrošen najveći deo sredstava, s tim što postoji tendencija da, ako želimo da ova manifestacija raste i bude prestižna manifestacija, što on u suštini već i jeste, moraće u nekim narednim godinama da dobije i svoj sopstveni budžet. Za festoval Strings je izdvojeno dva miliona, a sve ostale programske aktivnosti će biti odrađene sa 3-4 miliona dinara,“ rekla je direktorka LKC Sanja Conić.

Ona je kao važan navela i projekat rekonstrukcije bioskopske sale, s obzirom da je popustio krov, a da je 2,5 miliona predviđeno za odžavanje zgrade i opreme. U prostorijama koje pripadaju LKC-u, a gde se donedavno nalazila knjižara „Stošić“, biće otvoren Omladinski klub, a svoj prostor dobiće i KUD „Abrašević“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare