U Vranju otvoren Međunarodni filmski festivala ,,Most“

VRANJE

Na Trgu Staniše Stošića okupilo se mnogo publike, kako bi prvog dana festivala videli filmska ostvarenja predviđena za to veče. Manifestacija je pored  domaćih, okupila dvadesetak mladih filmskih stvaralaca iz Rusije, Indije, Turske i Severne Makedonije.

Filmski festival ,,Most“ je otvorio zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Grad Vranje je prepoznao važnost organizovanja ovog festivala, tim pre jer su ga stvorili mladi, talentovani i kreativni ljudi. Ovim festivalom želimo da promovišemo filmsku umetnost i vrednosti koje su možda bile zapostavljene, a na taj način promovisaćemo i naš grad. Ovo je tek druga godina organizovanja festivala, ali se nadamo da ćemo vremenom biti jedan od relevantnih festivala na fimskoj mapi naše države. Na nama, Vranjancima, je da doprinesemo tome“, rekao je Antić.

On se zahvalio Ambasadi Ruske federacije na podršci, kao i gostima festivala. Publici su se obratili i direktorka festivala Milica Janjić i Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov.

Festival u Vranju je počeo projekcijom filma „Divjunacima” Ljubitelji filmske umetnosti u Vranju imali su priliku da prve večeri vide i filmove ,, Život i smrt grofa Vronskog – Srpski gambit’’, ,,Dejan’’ i ,,Taksi bluz’’.

Na otvaranju festivala u muzičkom delu programa nastupili su Sanja i Zlatan Petrov.

Festival se završava u petak, 6. septembra.

Tokom tri festivalske večeri biće prikazano 13 filmova. Među njima, biće i igranih i dokumentarnih filmova mladih, još uvek neafirmisanih autora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare