Iz budžeta grada plaćeno grejanje za škole, socijalne usluge, protivgradne rakete

LESKOVAC

Iz budžeta grada Leskovca za redovne obaveze koje škole imaju prema Javno komunalnom preduzeću „Toplana“ isplaćeno 3.171.564 dinara. Leskovac, poručuju iz lokalne samouprave, inače redovno izmiruje sve obaveze osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada kako bi one nesmetano funkcionisale, a učenicima, nastavnom i nenastavnom osoblju omogućio prijatan boravak u školskim objektima.

Izvršna je i redovna isplata udruženjima distrofičara i MNRO za pružanje usluga, za šta je dato ukupno 934.784 dinara, što je redovna mesečna nadoknada za pružanje usluga. Udruženju distrofičara sredstva su isplaćena za pružanje usluge „pomoć u kući“, dok je Udruženju MNRO novac isplaćen za rad Dnevnog boravka za decu i odrasle ometene u razvoju.

Na ime usluge lični pratilac deteta i usluge pružanja personalne asistencije iz gradskog budžeta isplaćen iznos od preko 2,5 miliona dinara. Za uslugu ličnog pratioca udruženju „Partnerski za obrazovanje“ isplaćeno je 2.189.600 dinara, dok je za uslugu personalnog asistenta udruženju „Artemida“ isplaćeno 361.130 dinara. Uslugu lični pratilac deteta, koja je namenjena deci sa smetnjama u razvoju kao podrška u obrazovnom procesu, koristi 47 deteta sa teritorije grada Leskovca, dok potrebu za personalnom asistencijom, koja predviđa pružanje individualne i praktične podrške osobama sa invaliditetom za zadovoljavanje ličnih potreba, ima 15 građana.

Iz budžeta dato je 6.238.080 dinara za nabavku 120 protivgradnih raketa vertikalnog dometa za potrebe protivgradne službe.

Iz lokalne samouprave navode da, i pored ovog redovnog servisiranja svih obaveza, u budžetu grada Leskovca se na dan 6.4.2023. godine nalazi oko 800 miliona dinara. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare