Iz budžeta grada izdvajaju novac za porodice sa duplim blizancima i trojkama

VRANJE

Porodice sa duplim blizancima i trojkama primaće iz budžeta grada Vranja po 12.000 dinara mesečno , odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

“I u 2023. godini porodice sa duplim blizancima i trojkama mesečno će primati po 12 hiljada dinara. Na području grada 6 je takvih porodica’’, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Na današnjoj 122. sednici Gradskog veća u Vranju usvojeni su Nacrti Rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja, Predlog Komisije o izboru projekata za finansiranje i realizaciju usluga socijalne zaštite, Procena rizika od katastrofa na teritoriji grada Vranja, Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za finansiranje projekata iz budžeta grada Vranja u oblasti kulture u 2022. godini, objavljeno je nasajtu grada,

Usvojeni su i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za dodelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti kulture, po konkursu za finansiranje projekata iz oblasti kulture, sredstvima  iz budžeta grada Vranja za 2023. godinu, Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada, Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu kojim su dodeljena sredstva crkvama i verskim zajednicama u 2022. godini, kao i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja u oblasti javnog informisanja u 2022. godini.

Takođe, većnici su na današnjoj sednici dali saglasnost i na Predlog Pravilnika o materijalnoj podršci porodicama sa duplim blizancima i trojkama. ,

Većnici su dali zeleno svetlo i na Predlog Plavilnika o izmeni Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema. Većnici su razmatrali i usvojili i Predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja, kako bi nakon toga mogao da se potpiše Memorandum o saradnji između Grada i relevantnih institucija sistema i OCD.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare