Istraga za uhapšene vojne lekare

NIŠ

Zbog osnova sumnje da su u svojstvu lekara – specijalista Vojne bolnice u Nišu propisivali i preporučivali pacijentima ortopetska pomagala, lekove i suplemente čiju su distribuciju vršili samo pojedini privredni subjekti za šta su, na osnovu prethodnog dogovora sa predstavnicima ovih privrednih društava, na nezakonit način periodično primali određene, u Višem javnom tužilaštvu u Nišu u svojstvu osumnjičenih saslušani su Š.Z, Đ.D, M.S, V.S i B.M. Nakon saslušanja osumnjičenih,  zbog postojanja osnova sumnje da je na navedeni način učinjeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, Više javno tužilaštvo u Nišu je protiv navedenih lica donelo naredbu o sproveđenju istrage, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Nakon saslušanja petoro predstavnika kompanija koje se bave trgovinom ortopedskim pomagalima, lekovima i suplementima, četvoro osumnjičenih su pušteni na slobodu.

Više javno tužilaštvo je sa takođe osumnjičenima P. N, M. S, K. R. i P. D. zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela koji je upućen Višem sudu u Nišu radi odlučivanja po njima.

Protiv osumnjičenog P.D, na osnovu predloga Višeg javnog tužilaštva u Nišu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, odredio je meru zabrane napuštanja boravišta, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Predstavnici kompanija osumnjičeni za davanje mita pušteni su da se brane sa slobode, dok je njih četvoro od pet uhapšenih već priznalo krivicu i zaključilo sa tužilaštvom sporazume o priznanju krivičnog dela, koje treba da potvrdi sud.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare