Istorijski uspeh fudbalera Jablanice

smart

MEDVEĐA

Fudbaleri zonaša Jablanice iz Medveđe sjajnim igrama bili su jesenas najprijatnije iznenađenje za sve ljubitelje fudbala na jugoistoku Srbije. Na kraju jesenje sezone u grupi „Jug” zauzeli su drugo mesto sa tri boda manje od vodeće ekipe Svetlosti. U poslednjem kolu u Medveđi za rivala imali su komšijski Radan, i da su kojim slučajem slavili pobedu zimovali bi na čelnoj poziciji sa jednakim brojem kao i ekipa Svetlosti. Iskusnija ekipa Radana slavila je pobedu od 0:2 u meču u kome su fudbaleri Jablanice bili optrećeni imperativom pobede, tako da nisu pružili igru kao u predhodnim utakmicama, što je iskusna ekipa zonaša iz Lebana znala da iskoristi i tako stigne do celog plena.
Kao retko gde čelnici kluba su fudbalski ljudi, a u isto vreme i aktivni igrači. Funkciju predsednika kluba sa puno entuzijazma obavlja Marko Ivanović, a kad je na terenu kao igrač svoje golegetersko umeće demonstrira na najbolji mogući način i prvi je strelac ekipe. U ulozi direktora kluba je Stefan Rajčević, koji je ujedno i trener u mlađim selkcijama, a na samom terenu je jedan od nosioca igre svoje eipe. Svoj pečat sjajnoj jeseni utisnuo je svojim radom i trener Srđan Kocić, dokazani fudbalski stručnjak i nekada izuzetno nadareni fudbaler koji je svojim igrama u predhodnom vremenu slovio za jednog od najboljih igrača juga Srbije.

smart
  • Ovojesenji rezultati i plasman na drugom mestu u jesenjoj sezoni je istorijski uspeh u svojoj 95-godišnjici svog uspešnog rada i postojanja našeg kluba. Sve pohvale idu na račun igrača, kao i trenera Srđana Kocića koji je maestralno vodio ekipu u toku čitave jeseni. Nemerljiv je doprinos i Marka Ivanovića, kao predsednika kluba i prvog strelca naše ekipe, – posebno ističe one ljude koji su zaslužni za berićtnu i uspešnu jesen, direktor kluba Stefan Rajčević, koji iz skromnosti nije želeo da pominje svoje ime, mada su nam mnogi rekli da je i on svojim kreativnim radom mnogo učinio da fudbalska jesen Jablanice bude blistava u jesenjoj sezoni.

JUGpress : Šta je po vama presudilo da jesenji rezultati budu za svaku pohvalu ?

Rajčević: – To je pre svega rezultat timskog rada, gde je svako radio svoj posao na najbolji mogući način. Trener Kocić je svojim stručnim radom uneo u igri ekipe mnogo novina, forsirujući ofanzivnu igru sa modernim karakteristikama kako na svom terenu, tako i kada smo igrali na strani.

JUGpress : Sa kojim ste igračkim fondom raspolagli u prvom delu sezone ?

Rajčević: – U klubu smo imali 20 fudbalera i to su, uglavnom, igrača iz naše sredine, čak 90 posto su iz opštine Medveđa, dok su četvorica iz obližnjeg Lebana.

JUGpress : Da li imate igrače mlađih selekcija ?

  • Imamo, kako da nemamo. Nema ništa, ako nemate igrače iz svoje škole. I to je osnovni razlog što posvećujemo posebnu pažnju mladom naraštaju. Kao trener tog mladog naraštaja trudim se da ih usmerim
    na pravi fudbalski put, što je i dalo dobre rezultate, prelaskom svake sezone nekoliko igrača u seniorsku konkurenciju. To je po meni jedini i pravi put klubova iz malih sredina, da stručnim radom u mlađim kategorijama stvaraju igrački potencijal za seniorsku ekipu svog kluba, – jasan je kada je fudbalski put Jablanice u pitanju, Stefan Rajčević, igrač, direktor kluba i trener u mlađim selekcijama zonaša iz Medveđe.

smart


I to se događa
POSLE VELIKOG USPEHA SLEDE OSTAVKE
U životu ništa ne uspeva kao uspeh. Posle sjajnih jesenjih rezultata, hteli smo od direktora Rajčevića da saznamo njihove planove za drugi prolećni deo fudbalske sezone.

  • Zajedno sa predsednikom Markom Ivanovićem podnećemo ostavke na sednici Skupštine kluba koja treba da bude održana. Razlog je nedostatak finansija za funkcionisanje kluba. Premali je iznos od tri miliona dinara koja stiže u naš klub sa računa lokalne samouprave. Sa tim budžetom nema napretka i stvaranje pravog ambijenta u klubu, – iznenadio nas je, u godini uspeha kluba, ovom izjavom Rajčević, koji sa prdsednikom Ivanovićem najavljuje davanje ostavke u klubu na funkcijama na kojima se obadvojica trenutno nalaze.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zitoradjanin
Zitoradjanin
2 godine pre

Zasto iznenadjenje? Kad je jablanica jedna od najkorektnijih i kvalitetnog kadra … Svi znamo jablanicu iz ove dve godine da su na visokom nivou