Lokalni parlament o projektu javno-privatnog partnerstva

VRANJE

Skupština grada Vranja usvojila je Odluku o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva, koju je obrazložio gradonačelnik Slobodan Milenković. 

Projekat se odnosi na izgradnju solarne elektrane, korišćenje obnovljivih izvora energije i upotrebu energetski efikasnih tehnologija sa elementima koncesije, rekao je Milenković. 

„Potencijalni investitor zainteresovan je za izgradnju solarne elektrane snage 18 MW u Industrijskoj zoni „Bunuševac“. Ustupanjem na korišćenje gradsko-građevinskog zemljišta, koje nije pogodno za drugi vid izgradnje, Grad dugoročno obezbeđuje prihod u vidu koncesione naknade. Od velikog je značaja što će se za potrebe izgradnje i rada ovog objekta otvoriti nova radna mesta“, istakao je gradonačelnik.

On je dodao da će se realizacijom ovog projekta uskladiti propisi Grada Vranja sa propisima Evropske unije koji promovišu zelenu energiju. Tako će Vranje  biti prepoznatljivo na zelenoj karti EU. 

„Na ovaj način smanjiće se upotreba fosilnih goriva i povećati korišćenje obnovljivih izvora energije što će doprineti zaštiti životne sredine“, zaključiuo je gradonačelnik. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare