Istorijski arhiv: ,,Testament”, poziv na saradnju

VRANJE

Istorijski arhiv u Vranju projektom „Testament“ želi da pomogne da se sačuva sve ono što je zapisano ili na drugi način zabeleženo iz prošlosti, prošlosti porodice i događajima, zato poziva građane Vranja da učestvuju u čuvanju uspomena od zaborava. 

,,Potražite u kovčezima starim i fiokama davne beleške, dnevnike, pisma i fotografije, tapije, diplome i pohvale, isečke iz novina, stare knjige – sve ono što je bilo radost ili tuga, uzvišeno osećanje stvaranja, događanje u društvenom i privrednom životu – onih, što bejahu vaši dedovi i očevi, brižne majke, vojnici, učitelji i sveštenici, naučnici i radnici i ratari vredni; pečalbari i emigranti, gazde i siromasi, i sačinite skupoceni sef pamćenja. Arhiv u Vranju ima dobre uslove da to bogatstvo sačuva bezbedno od uništenja i razgradnje. Posetite nas ili nam  se javite pismom ili elektronskom poštom, da Vas bliže upoznamo s ciljevima ovog projekta”, saopštili su.

Istorijski arivih poziva na saradnju i navodi da ,,ako ništa nismo zapisali, ako smo to izgubili bestraga, onda kao da nismo postojali”.

,,Svaki zapis sačinjen u nekom vremenu, bilo koje forme, bilo kojom tehnikom beleženja, koji sadržajem i kontekstom pruža dokaz o nekoj aktivnosti, autentično i verodostojno, značajno je svedočanstvo našeg postojanja”, kažu iz Istorijskog arhiva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare