Ispred opstine u Medvedji Albanac snimao ,,patriotski spot,,

MEDVEDJA

Ni posle sest dana od objavljivanja video klipa na jutjubu jos uvek nije poznato kako je moguce da hip hop pevac koji se potpisuje sa Gold! AG snimi video materijal za pesmu o Medvedji ispred samih ulaznih vrata u opstinu Medvedja a da sve to ostane neprimeceno nadleznima.

U spotu ovog Albanca rodjenog u Presevu u kadru se vidi i sluzbeni automobil predsednika opstine Nebojse Arsica .

Spot i pesma imaju ,,patriotsku,, poruku, pocinje snimcima spomenika Skenderbega i Pristine , slede kadrovi sa ulica MEdvedje, na kojima uopste nema ljudi, sto je pomalo cudno jer su snimci napravljeni na dnevnom svetlu.

U tekstu pevac kaze da je Medvedja uvek bila i da ce biti albanska i deo Albanije (velike, prirodne? ,prim JUGpress).

Pojava ovog spota je zanimljiva iz vise razloga.

Sama cinjenica da se u Medvedji, za koju je uvek vazilo da je dobar primer zajednickog zivota Srba i Albanaca, neko snima spot sa ovakvom porukom, namece pitanje da li se stvari menjaju?

Svakako je zanimljivo da su znaci ovakvih promena poceli nakon poslednjih lokalnih izbora i preuzimanja lokalne vlasti od strane SNS.

Mozda ovo iziskuje i pitanje da li su ”momci sa severa Kosova,, dobro poznata ekipa za lokalne izbore, koji su ,,namicali,, glasove SNS u u Medvedji sa sobom doveli, ili ovde nasli, ekipu sa druge strane kojoj u sve siromasnijoj i praznijoj Medvedji odgovara stvaranje ,,patriotske nestabilnosti,, raznih boja?

Ili, ozbiljnije, sta se desilo sa , do nedavno, dobrog primera saradnje lokalnih politicara iz razlicitih zajednica na ocuvanju politicke i bezbednosne stabilnosti u Medvedji?

A mozda je i dogovoreno nesto sto ljudi u medvedji i ne znaju, ili bar ne svi.

U svakom slucaju, neko je dosao i snimao spot ispred ulaza u opstinu, predsednik opstine Nebojsa Arsic nije to hteo da komentarise ali nam je, u nezvanicnom razgovoru prekjuce, rekao da je dan pre toga dobio informaciju da je spot objavljen.

Rekao je i da ce da se javi kasnije, razgovora radi na drugu temu vaznu za Medvedju, pa se nije javio.

Naravno, postavlja se i pitanje kontrole bezbednosti u opstini koja je rubno podrucje sa Kosovom i, realno, podrucje na kome moze svasta da se svercuje, upravo zbog sve veceg iseljavanja stanovnistva.

I pitanje, dal bi bila tolika nezainteresovanost vlasti i nadleznih organa da je ispred opstine bio neki neomiljeni novinar?

I snimao nesto, pitao ljude za zdravlje i slicno?

Recimo.

Ljiljana Stojanovic

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare