Inspekcija kaze da je higijensko stanje na Rostiljijadi zadovoljavajuce

I

 

Veterinarska i sanitarna inspekcija uzimale su juče i prekjuče uzorke nemirnica koje se koriste na Roštiljijadi  i briseva sa ruku zaposlenih osoba i radnih površina.

Kako ističu u Zavodu za javno zdravlje, uzet je 21 uzorak namirnica, kao i 98 uzoraka briseva. Preliminarni rezultati pokazuju da su svi uzorci ispravni, rekla je za JUGress Jelena Luković iz Zavoda za javno zdravlje.

Inače, ova vrsta uzorkovanja radi se samo jednom u toku trajanja Roštijlijade, dok se higijensko stanje štandova proverava svakodnevno, rekla je načelnica republike sanitarne inspekcije za Jablanički okrug Jasmina Stanojević. Sanitarna i veterinarska inspekcija imaju dežurne i pripravne inspektore koji tokom celog dana obilaze štandove, proveravajući opšte higijensko stanje. Zaključak inspektora je da je higijensko stanje na ovogodišnjoj Roštiljijadi zadovoljavajuće, kaže načelnica Stanojević.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
nacelnica 6 mandata nezamenljiva
nacelnica 6 mandata nezamenljiva
5 godine pre

Drugi mandat si na vlast, ne mozes nacelnicu sanitarne da promenis.

ne smeju da se zameraju vlastima
ne smeju da se zameraju vlastima
5 godine pre

Gde idu u wc zaposleni na standovima koji treba ruke da peru, posle upotrebe toaleta, u nus prostorijama, a ne na istom mestu gde mese meso, pljeskaju pljeskavice?

Gde idu gosti standova u wc, kad popiju galone piva za nedelju dana?

Zar se to smatra higijenski ispravnim po gore navedenim odgovornim licima?

Zar se u wc ide tamo gde se jede, na ulicu, i to je ispravno? Da li tako i kod kuce rade osobe koje su izjavile da su brisevi u redu, da rezultati analiza jesu zadovoljavajuci? Cela manifestacija je nezadovoljavajuca, sto se higijenskih USLOVA TICE! Za ostalo, navijam da rostiljijada opstane i zivi jos dugo kao Leskovacki brend.

povrsno odradjen posao
povrsno odradjen posao
5 godine pre

Ko je od inspekcije potpisao saglasnost na prikladnost mesta u pogledu sanitarne ispravnosti za odrzavanje maanifestacije?

Pod tim se podrazumeva broj toaleta na onih 700 000 prolaznika sa cesmama za pranje ruku, kanti za smece na toj deonici puta, trgu,sredstava za higijenu za besplatno pranje ruku gradjana i osoblja koje ima dodir sa hranom, broj metara rashladnih vitrina za cuvanje lako kvarljive hrane na letnjoj temperaturi, stalnost istog vec proverenog osoblja sa sanitarnim knjizicama da ih ne zamene rodjacima bez knjizica koji su nosioci eserihije i salmonele, rokove trajanja hrane i pica koji se posluzuju, izdavanje fiskalnih racuna svakom kupcu, kako su angazovani zaposleni na standu, kakav im je ugovor, da li ih isplacuju, kakva je dostava robe do tezgi i gaze li preko zelenih povrsina, i tako dalje.

Inspekcija je zadrzala isti nivo kontrole sa pocetka manifestacije. Nema preporuke, preventive, uvecanje kontrolnog kapaciteta, nove arsine, sve je isto, nema greske.

Ima ovde posal za vise vrsta inspekcija
1. sanitarnu
2. trzisnu
3. finansijsku
4. komunalnu
5. saobracajnu i dr.

inspekcija se mrdnula, samo da nije formalno
inspekcija se mrdnula, samo da nije formalno
5 godine pre

U pravu ste, posle Vaseg komentara, kazu mi da je drugi portal gledao fiskalne racune, a inspekcija je proveravala izdavanje racuna , a bio i inspektor rada, da iskontrolise tretman zaposlenih.To me setilo na jadnike koje Kamiondzija nije isplatio.Mislio je covek da Leskovac nema inspektore. Uredica ovog portala sad ima dokaz da su na komentare njenih tekstova poceli svi da obracaju paznju, i citaoci, i inspekcijski organi, i politicari, i urednici drugih portala. Kud ces veci kompiment. Samo da ne uzleti, da ne pomisli da svi lete da citaju tekstove. Paznju javnosti skrecu komentari kao odjek vesti, kroz misljenje gradjana. Novinari i zele da pokrenu gradjane na komentarisanje.