Inicijativa “Ne davimo Beograd”: Ima li Beograd gradonačelnika?

BEOGRAD

Umesto da odgovara za optužbe da je učestvovao u planiranju, organizovanju, sprovođenju i zataškavanju zločina u Hercegovačkoj ulici, gradonačelnik Beograda, Siniša Mali već mesec dana izbegava javnost, saopštila je Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd:

“Prošlo je mesec dana kako je tehnički premijer i mandatar buduće Vlade priznao učešće „najviših organa vlasti u Beogradu“ u akciji noćnog rušenja Savamale i maltretiranja građana koji su se tamo zatekli. Time je, ako ništa drugo, potvrđena politička odgovornost Siniše Malog za ovo zlodelo, kao i to da je u bar tri navrata lagao kada je tvrdio da grad Beograd nije učestvovao u samoj akciji.

Prošlo je mesec dana kako se Siniša Mali nije obratio javnosti, osim saopštenjima press službe i osmesima sa diplomatskih prijema i putovanja u Njujork i Minsk. U trenutku kada je gradska vlast optužena za protivustavno lišavanje slobode sopstvenih građana i nezakonito rušenje imovine, čovek na čelu te vlasti ne nalazi za shodno da se obrati građanima, a kamoli da snosi odgovornost za ono šta je učinjeno”, navodi se u saopštenju Inicijative.

“Siniša Mali tako već mesec dana de facto ne obavlja dužnost gradonačelnika. Njega nema, osim u po kojem saopštenju o novom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda ili iznenadnom obilasku “noćnog marketa”. Gde je? Šta radi? Kako provodi dane? Šta čeka? Beograd ima gradonačelnika još jedino na listi zahteva za krivičnu i političku odgovornost onih koji su isplanirali, organizovali, sproveli i ignorisali zločinački poduhvat u izbornoj noći u Savamali, pitanja sui z saopštenja Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”.

Zahtevamo da prestane da se skriva, da prestane da beži od javnosti, da preuzme odgovornost i snosi posledice za svoja dela.
Nema povlačenja. Zahtevi ostaju isti: Svi počinioci moraju odgovarati. Neće im proći! Piručuje se u saopštenju I dodaje “vidimo se u sredu 13. jula u 18 časova ispred Skupštine grada Beograda na protestu “Beograd NIJE MALI”.

Ne davimo Beograd Ne davimo Beograd 3 Ne davimo Beograd 2 Ne davimo Beograd 4 Ne davimo Beograd 5 Ne davimo Beograd 6

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare