Ima li partijskog zapošljavanja u Leskovcu

LESKOVAC

Tema kojom se bavi najnoviji broj Nove Naše reči je ima li u Leskovcu partijskog zapošljavanja. Gradonačelnik Goran Cvetanović smatra da to što su lekari zaposleni nedavno u bolnici ne znači da je u pitanju stranačko zapošljavanje. O tome ima li partisjkog zapošljavanja govori i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, a tema se razmatra i iz ugla statističkih podataka.

O tome šta se dešavalo u Urgentnom centru kada je jedan pacijent, inače angažvan u lokalnoj agenciji za obezbeđenje, potegao pištolj na medicinsko osoblje, čitaoci mogu pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči.

Na sedmoj sednici Gradskog veća usvojena je izmena Odluke o komunalnim taksama. Novina je da umesto tri, sada postoji sedam zona, neki obveznici plaćaće veću komunalnu taksu, a neki pak bitno manju. Grad je za usluge socijalne zaštite izdvojio milion i 215 hiljada dinara, jedna je od odluka Gradskog veća, kao i usklađivanje programa Direkcije sa rebalansom bužeta grada.

U Leskovcu su nefrolozi održali svoju redovnu Skupštinu, u Priboju se gradi mreža atarskih puteva, u oblasti socijalne zaštite grad će sufinansirati u drugoj polovini godine 27 projekata, Vojska u akciji „Vojni lekar na selu“ posetila Đulekare u opštini Medveđa, piše Nova Naša reč.

U Lokošnici su i ove godine održani „Dani parike“. Pobednica takmičenja u nizanju paprike ove godine je Vesna Ilić, druga je Jovana Kocić, a treća Radmila Nikolić. Za Novu Našu reč govori Aleksandra Cvetković, najmlađa učesnica takmičenja, o tome kako je u Lokošnici nizanje paprika deo odrastanja.

Leskovački nedeljnik piše o tome kako su u Domu učenika popunjeni svi kapaciteti, o tome koliko mesta čeka studente, za koje je konkurs u toku, kao i o investicijama koje će poboljšati nivo usluga koje ustanova pruža.

Sve o devetom LIFFE čitaoci mogu pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči. Grand pri pripao je Zrinku Ogresti iz Hrvatske, a priznanja su dobili i Lazar Ristovski, Ines Tanović, Oleg Novković, Ksenija Marinković dok je sepcijalna nagrada za režiju pripala Svetozaru Ristovskom. Nova Naša reč piše i o pratećim manifestacijama festivala i prenosi šta su za leskovački nedeljnik rekla dva poznata glumca, Mirjana Karanović i Slavko Štimac.

Za Novu Našu reč govori Ivan Cvetković, student završne godine ekonomije u Nišu sa prosekom 10, koji je bio učesnik jednomesečnog kampa u Nemačkoj u cilju učenja nemačkog jezika. Ivan se priprema za master studije u Nemačku, ali obećava da će se vratiti u svoj rodni grad.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić predstavlja doktora fizike i naučnog savetnika Milana S. Dimitrijevića.

Nova Naša reč piše o tome koliko je sredstva odvojeno za finansiranje projekata u oblasti sporta i koje projekte je komisija odobrila.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gazdarice da častiš!
Gazdarice da častiš!
7 godine pre

Postala si pitanje u slagalici.

http://oi63.tinypic.com/fvbalh.jpg