I u  vreme ekstremnih temperatura snabdevanje Nišlija vodom je redovno

NIŠ

Nišlije piju najkvalitetniju vodu u Srbiji pa čak i od nekih zemalja u Evropi, a ne moraju da brinu ni kada se radi o snabdevanju ovom dragocenom tečnošću jer je ima dovoljno čak i u vreme ekstremnih temperatura i sva izvorišta su stabilna i u funkciji, kažu u JKP „Naisus“. Prema njihovim rečima, za razliku  od samog grada manje probleme sa snabdevanje vodom imaju meštani nekoliko sela koja inače imaju svoje kaptaže i nisu priključena na gradski vodovod.

    „Izvorišta sa kojih se Niš snabdeva vodom za piće su vrlo izdašna tako da građani ne moraju da brinu kada se radi o redovnom snabdevanju vodom. Imamo dovoljne količine vide tako da nema potrebe da građane ospkrbljujemo vodom iz cisterni“,kažu u JKP „Naisus“.

    Merenja koja se vrše u JKP „Naisus“ pokazala su da sa rastom temperature, posebno kada su one ekstremno visoke kao ovih dana, dolazi do porasta i korišćenja vode.

   „Ovih dana imamo ekstremno povećanu potrošnju vode što je i opravdano zbog visokih temperatuta. Trošice oko 1400 litara i sekundi u odrešenim delovima dana, dok je prosečna potrošnja vode 1100 litara. Iz tog razloga molimo sugrađane  da budu racionalniji i solidarniji kako ne bi došli do situacije da uvedemo restrikciju u vododnabdevanju, a i ne očekujemo da do toga dođe, kao što je to slučaj u mnogim evropskim zemljama u ovom trenutku“, kažu u „Naisusu“.

   Naglašavaju da se vodom iz gradskog vodovoda ne peru automobili i dvorišta, hlade tremovima i na taj način sve Nišlije pomognu sugrađanima koji se nalaze u višim zonama da i oni budu redovno snabdevani vodom kao i žiteljima nekih sela.

     Građani koji se nalaze u na ulicama i trgovima u vreme visokih temperatura slobodno mogu da koriste vodu za piće sa gradskih česama.

     „Voda je potpuno ispravna i hemijski i bakteriološki. Ispravnost vode se kontroliše više puta u toku dana.Kontrola se obavlja kako u našim laboratorijama tako i u Institutu za javno zdravlje  koje nam i potvršuje kvalitet vode. Uzorci se uzimaju na svim točećim mestima“, dodaju u JKP „Naisus“.

     Probleme sa snabdevanjem vodom ima u nekoliko niških sela. Za njihove žitelje je obezbeđena voda iz cisterni koje se trenutno nalaze u četiri sela i to Sićevo, Malča, Radikina Bara i Jasenovik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare