I U LESKOVCU VEČERAS “NOVINARI(KE) NE KLEČE”

LESKOVAC

Novinari Leskovca i Jablanickog  okruga okupiće se, kao i prošli put, na protestnom skupu  danas ( ponedeljak, 11. januara 2016. godine), u 19,00 časova, na Širokoj Čaršiji u Leskovcu pod nazivom „NOVINARI(KE)  NE KLEČE“..

Prema dogovoru novinarskih udruženja, Udrženja novinara Srbije (UNS) Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Nezavisnog društva  novinara Vojvodine (NDNV), Lokal presa (LP), Asocijacije medija (AS)  i Asocijacije onlajn medija (AOM),  danas će se u svim većim gradovima Srbije, održati  novi protesti novinara pod nazivom „NOVINARI NE KLEČE“.

Na ovaj način novinari širom Republike treba još jedanput da zatraže hitnu smenu ministra Bratislava Gašića i da izreze svoj revolt protiv vlasti i  vlastodržaca, koji na neprimeren način ponižavaju našu profesiju, navodi se u dopisu koji je potpisao poverenik NUNS-a  Bratislav Ilić.

“Ovoga puta posebno treba da podsetimo premijera Aleksandra Vučića na njegovo obećanje dato pre mesec dana da će ministar Gašić biti ekspresno smenjen.

Vlastima takođe treba da poručimo da ćemo se, ako se Gašić hitno ne smeni, okupljati ako je potrebno svakog ponedeljka.

Pozivamo sve kolege da nađu vremena i načina da se okupimo i da na ovaj način pokažemo koliko smo solidarni u odbrani sopstvene profesije”, navodi se u dopisu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare