I ove nedelje kombinovana nastava u srednjim školama u Nišu

NIŠ

  Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, kombinovana nastava, od ponedeljka 27. septembra  primenjivaće se u sedmom  i odmom razredu  osnovnih škola na teritoriji  četiri  lokalne samouprave: Ivanjica, Lajkovac, Valjevo i Kragujevac.                            Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada  od ponedeljka 27. septembra primenjivaće u srednjim školama na teritoriji  18 lokalnih samouprava među kojima se nalazi i Niš.

                           Treći model nastave, onlajn nastav,   primenjivaće se od ponedeljka u  sednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave, Ivanjica, Novi Pazar i Užice.

                            Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

                         U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

                         Imajući u vidu specifičnost organizacije obrazovno-vaspitnog rada u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Tim za škole doneo je odluku da ukoliko se u odeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija SARS-CoV-2 virusom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana uz prethodne obavezne konsultacije sa roditeljima učenika tog odeljenja.

                        Ukoliko su u pojedinim školama školska uprava, kao i stručni organi, uz konsultacije sa Savetom roditelja i institutima/zavodima za javno zdravlje, procenili da epidemiološka situacija u školi dozvoljava nastavak neposrednog obrazovno-vaspitnog rada, te škole mogu uz pojačanu primenu svih epidemioloških mera, organizovati neposredni rad kao najbolje rešenje za učenike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare