DPK: Garantovati bezbednost svima

PRIŠTINA

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izjavio je danas da je od premijera Kosova Aljbina Kurtija zatražio sprovođenje vladavine prava, kao i garantovanje bezbednosti za policajce, zvaničnike i građane opština na severu Kosova, preneo je RTK2.

Krasnići i predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku sastali su se danas sa Kurtijem, kojih ih je informisao o trenutnoj situaciji na severu, kao i dosadašnjem toku akcija u sprovođenju odluke o reciprocitetu sa registarskim tablicama.

“Zamolio sam Kurtija da preduzme mere za sprovođenje vladavine prava, garantuje bezbednost policajaca i drugih zvaničnika Kosova, kao i svih građana opština na severu, bez razlike”, rekao je Krasnići i dodao da je tražio i da se uspostavi koordinacija sa međunarodnim partnerima, posebno sa SAD, EU i KFOR.

“Sprovođenje zakonitosti na celoj teritoriji Kosova je ustavna obaveza. U vežbanju ustavnog suvereniteta, organi reda i zakona treba da imaju podršku svih”, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare