I Koordinaciono telo za jug Srbije neobavešteno o razlozima za skidanje filma sa repertoara u Bujanovcu

BEOGRAD

Iz kabineta predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije Zorana Stankovića iz Beograda danas je pojedinim medijima stiglo saopštenje sa njegovom izjavom o “skidanju” filma “Balkanska medja” sa repertoara bioskopa Doma kulture u Bujanovcu.

Razlog ovakvog seletivnog slanja saopštenja medijima (nekima je prosledjivano i sms porukama) nije poznat.

U tom saopštenju se navodi da je Stanković izjavio da je “prema obavešenju nadležnih lica iz opštine Bujanovac, projekcija otkazana voljom direktora Doma kulture u Bujanovcu, a da pri tome on nikoga od odgovornih pojedinaca u opštini Bujanovac nije obavestio o svojoj odluci”.

Umesto da pruži bilo kakvo objašnjenje, direktor je, navodi se u saopštenju otišao na odmor i trenutno se nalazi u inostranstvu.

“Kako su nam rekli iz opštine, po njegovom povratku sa odmora, početkom naredne nedelje, nadležni organi SO Bujanovac utvrdiće sve činjenice u vezi sa otkazivanjem projekcije filma i preduzeti zakonom predviđene mere protiv samovolje odgovornih lica”, navedeno je u izjavi iz Stankovićevog kabineta.

O tim merama Stanković očekuje da budu obavešteni, a, inače, njegov je lični stav da prikazivanje filma “Balkanska međa” ni na koji nacin ne može da naruši međuljudske odnose Srba i Albanaca u toj opstini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare