Mihajlo Zdravković direktor „Aerodroma Srbije d.o.o“

NIŠ

Na svečanosti povodom otvaranja Sajma turizma u Nišu gradonačelnik Niša Drako Bulatović rekao je novinarima da je gradski većnik i predsednik Nadzornog odbora Aerodroma “Konstantin Veliki” Mihajlo Zdravković novi direktor preduzeća “Aerodromi Srbije”.

Mihajlo Zdravković je na mesto direktora izabran na predlog Vlade Srbije,  kako je i najavljeno iz Ministarstva Ministarstva saobraćaja.  

Zdravković diplomirao je 2007. godine na Univerzitetu „Edukons“, na Fakultetu za uslužni biznis, a 2015. godine na istom Fakultetu stekao je zvanje master ekonomista.

Na lokalnim izborima 2008. i 2012. godine biran je za odbornika Skupštine Grada Niša. Od 2012. do 2016. godine bio je član Gradskog veća  Niša zadužen za privredu, održivi razvoj i saobraćaj, a od 2016.  za privredu i zaštitu životne sredine.

Krajem decembra meseca imenovan je za predsednika Nadzornog odbora niškog Aerodroma.

Na otvaranju sajma gradonačelnik niša rekao je “ Ono što je značajno je da je od danas Aerosromi Srbije , javno preduzeće , državno preduzećeimaju novog direktora. To je naš Nišlija , Mihajlo Zdravković, moj prvi saradnik i izražavam sreću i zadovoljstvo što je i Vlada republike Srbije koja je donela odluku prepoznala ljudske potencijale naših ljudi i jedno takvo odgovorno mesto pripada našem Nišliji.”

Sedište preduzeća “Aerodromi Srbije” se iz Beograda izmešta u Niš.

“ U toku je postupak, menja se zakon. Sedište će biti u Nišu i ovaj element upravo govori o tome koliko naš grad ima podršku države i oćekujemo da se to uradi u nekoliko narednih meseci. Tada će zakon biti izmenje”.

Aerodromima Srbije pripadaće za sada ogranak u Kraljevu i niški aerodrom. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare