Humanost i solidarnost u borbi protiv virusa koji mogu da služe za primer ostalima

VRANJE

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost je u petak uručio najveći deo prikupljene donacije za Kovid ambulantu, bolnice i porodilište u Vranju. Narednih dana biće uručen ostatak prikupljene pomoći.

U humanitarnoj akciji učestvovala su 184 donatora, pravna i fizička lica. Neki od njih su insistirali da budu anonimni.

Na račun Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost uplaćeno je 579.499 dinara, a preko platforme donacije.rs još 137.705 dinara, dok će Ambasada Kraljevine Norveške za iznos od 60.000 kupiti dodatnu medicinsku opremu kao vid pomoći zdravstvenom sistemu u Vranju.

Kada je reč o donacijama u robi, okvirna vrednost prikupljenih sredstava je oko milion dinara.

„Najveća novčana uplata je 100.000, a najmanja 500 dinara, ali za nas sve imaju jednaku vrednost. One su podjednako odraz humanosti i solidarnosti naših sugrađana koji su složno, bez velikih reči i pompe, ustali na noge, stali jedni uz druge i odlučili da se bore protiv nevidljivog neprijatelja. Veliki je doprinos i naših ljudi koji žive i rade u Beogradu, Smederevu, Novom Sadu, Nišu, ali i naših komšija iz Trgovišta, Bujanovca i Preševa, kao i Vranjanaca iz Australije, Norveške, USA, Katara, Italije“, rekla je Jelena Marinković, PR Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost u Vranju.

Ona je dodala da su nabavljeni mašina za pranje i sušenje veša, frižideri, pulsni oksimetri, digitalni i  beskontaktni toplomeri, zaštitne maske i rukavice, stalci za infiziju, kolica za boce sa kiseonikom, kiseonične maske. Osim ove medicinske opreme uručene su i velike količine praška za pranje, medicinskog alkohola i tečnog sapuna. Donirani su i bolnička posteljina, jastuci, ubrusi, sredstva za dezinfekciju i još mnogo toga.

U akciju su se i uključili i pojedini restorani  tako što spremaju obroke za sve zaposlene u kovid bolnicama.

Deo medicinske opreme i sredstava otišao je u ambulatu u selu Vlase, Dom zdravlja Trgovište i Kovid bolnicu u Surdulici.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost  zahvaljuje svima koji su doprineli da akcija „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“ dobije pravi smisao i da Vranje posluži kao primer građanske sloge i odgovornosti, kako jednih prema drugima, tako i prema društvu u celini.

Akciju je, na osnovu građanske inicijative, pokrenulo ovo udruženje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare