Filip Maslaković iz Niša prvi na rang-listi za upis na VMA

NIŠ         

               Filip Maslaković  iz Niša, maturant Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“  prvi je na rang-listi za indeks Vojno-medicinske akademije. Na ispitu je osvojio 96 poena od maksimilanih sto. Za njega to nije iznenađenje jer je uvek verovao u sebe, pripremao se za ovaj ispit od trenutka kada je upiso Medicinsku školu, a želja mu je bila da postane lekar i oficir.

                      „Upis na VMA se razlikuje od prijemnog za civilne fakultete medicine, jer pre provere znanja moramo da prođemo još niz testova, psiho-test, test fizičke spremnosti, a sada u avgustu predvojničku obuku“, priča Filip.

                       On kaže da je prezadovoljan uspehom koji je postigao. Sa lakoćom je prošao psiho-test, istrčao 2.500 metara u predviđenom vremenu, uradio dovoljan broj zgibova, skočio u dalj. Može se reći da je rezultat koji je postigao u metaforičnom smislu veliki skok u životu mladog čoveka koji pred sobom ima jasan cilj.         

                      Filip dodaje da je konkurencija bila jaka, jer su se prijavili učenici iz cele Srbije, iz medicinskih škola i gimnazija.

                      „Nadao sam se da budem primljen jer sam znao koliko znam, ali sam se iznenadio kada sam video da sam prvi na rang-listi. Doduše, verovao sam u sebe, a sada iz ove perspektive mogu da kažem da svako ko je dobar, spreman i veruje u sebe može da upiše VMA“, dodaje Flip.

                       Duboko veruje u sebe i svoje sposobnosti. Mada zna da će posle završetka studija raditi kao lekar, ne odustaje od novih ciljeva.

                      „Potrudiću se da na studijama budem toliko dobar da ostanem na VMA. Meni je interna sa svojim granima najpribližnija, a kasnije  bih subspecijalizirao kardiologiju“, kaže Filip.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare