Humanitarne akcije za lečenje tri Vranjanke 

VRANJE

Žitelji grada pod Pržarom su se oduvek odazivali humanitarnim akcijama čiji je cilj da se pomogne onim osobama kojima je to neophodno. Ovih dana svi su se ujedinili da bi prikupili neophodna novčana sredstva za Adrijanu, Nadicu i Snežanu. Tako je u zgradi Pedagoškog fakulteta u Vranju, na inicijativu studenata održan humanitarni bazar na kome su se prodavali radovi učenika vranjskih osnovnih škola, drugih ustanova i brojnih pojedinaca. Akcija kojoj su se pridružili i profesori ove obrazovne ustanove, kao i učenici osnovnih škola „20 oktobar“ iz Vlasa, „Radoje Domanović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Vranja je organizovana za lečenje Adrijane koja boluje od teške bolesti. Za lečenje u Grčkoj neophodna je 21 hiljada evra.  

U ovoj akciji prikupljeno je 100. 000 dinara. 

Neće izostati ni pomoć Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, koje je najavilo predstave kako bi se prikupio novac za lečenje Vranjanki Adrijane, Snežane i Nadice.  

Na reperoar su stavili tri predstave koje će biti izvedene 17, 19 i 21. marta. Reč je o pozorišnim komadima „Ludi Ljuba i „Međa“, kao i dečjoj predstavi „Zlatokosa i tri medveda“. 

„Molimo sugrađane da se u što većem broju odazovu ovoj akciji i svojim prilogom, ne manjim od cene ulaznice, pomognu u prikupljanju preko potrebne pomoći“, poručili su iz vranjskog teatra. 

Za lečenje ove tri Vranjanke značajna sredstva izdvojio je i Grad Vranje. 

U utorak, 7. marta, u pešačkoj zoni ponovo će biti organizovan prodajni bazar. 

Značajnu ulogu u ovakvim akcijama imaju i mediji koji o tome stalno obaveštavaju i pozivaju javnost i tako doprinose da se odzove veliki broj ljudi. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare