Humanitarna predstava za Nataliju Bašović

NIŠ                         

 Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” , zajedno sa svojim nastavnicima, organizuju  humanitarnu akciju za  Nataliju Bašović  kojoj je sa devet godina dijagnostifikovano neuorološko oboljenje Fridrajhova ataksija. Preporučena joj je terapija matičnim ćelijama.

Natalija je  učenica prvog razreda, divna devojčica, uporna i vredna, sa izuzetno istančanim osećanjem za umetničku lepotu književnih dela, ponos svojih nastavnika.

Uz poruku da humanost inspiriše,  učenici ove škole pozivaju sve u utorak 21. januara  u 17, a potom  i 19,30 sati da podrže njihovo veliko zalaganje i da kupovinom ulaznica  u iznosu od najmanje sto dinara za predstavu  “Lajanje na zvezde”,  pomognu njihovoj Nataliji.                            

                 “Pored akcija Učeničkog parlamenta i nastavnika, učenici su predložili  da tokom januara  odigraju i pozorišnu predstavu  “Lajanje na zvezde” u Pozorištu  lutaka. U pitanju je dramska adaptacija dela Milovana Vitezovića, koja je premijerno izvedena na jubilarnoj proslavi Dana škole. Predstavu su pripremali članovi dramske, recitatorske, multimedijalne sekcije, hora, uz svesrdnu pomoć nastavnika srpskog jezika, muzičke i likovne umetnosti”, kaže Alekasndar Stevanović, direktor škole i dodaje da se jako ponose svojim učinicima koji su iskoračili iz sveta elektronike i pokazali svoju  kreativnost, energiju, talente i veštine i u umetničkim oblastima.

                      “Sama tematika bliska je mladim ljudima. Vedrina i duh sa kojima učenici nastupaju, kao i umetnički način izražavanja, obećavaju da će predstava pružiti jedinstveni doživljaj. Iako stvoren sa idejom da zabavi, scenski prikaz učenika je sada još bogatiji, jer ga pokreće humanistička vizija i iskrena, maladalački čista i plemenita želja da se pomogne”, naglašava Stevanović.

                  Mladi umetnici ETŠ “Mija Stanimirović”  svim srcem žele  da kroz pokret, pesmu, igru, ostvare cilj, a to je izazivanje  osećanja. Optimizam i vedrina kojima zrače sve probe, radu i uče da su svaki altruizam, svako saosećanje i davanje sebe jedine vrednosti koje oplemenjuju. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare