U Srpsku novu godinu Nišlije uplovile sa Alenom uz vatromet

NIŠ

Uz vatromet sa bezbroj svetlucavih iskrica koje donose sreću i “Krušku”  Alena Ademovića Nišlije su uplovile u Novu godinu, ali sada Srpsku. Kao i svake godine Gradska opština Medijana se potrudila oko organizacije dočeka, a predsednik Nebojša Kocić je održao obećanje najavljujući koncert koji će održati “mladić sa niškog asfalta koji poznat ne samo u zemlji već i svetu”. I bilo je tako. Pred publikom se pojavio Alen Ademović, nekada frontmen “Miligrama” koji sada “pliva” solističkim vodama. Plato ispred Hrana cara Konstantina i carice Jelene i staze u parku Svetog Save bili su pretesni da prime sve Nišlije ali i goste iz drugih gradova koji su želeli da uz Alenov koncert na otvorenom dočekaju Srpsku novu godinu. Čini se da je sa istim nestrpljenjem is am Alen čekao da se pojavi pred publikom koja je njegov izlazak na binu pozdravila dugim aplauzom, a on je koncert započeo pesmom “I ovo moje srce daću ti”. 

                    Program je počeo u 21 sat nastupom beogradskog sastava Toca i bend. Bivši frontmen grupe “Miligram”  Alen Ademović započeo je svoj nastup u 22,30. Nakon odbrojavanja dolazak Srpske nova godina je pozdravljen vatrometom, a program je trajao do pola sata iza ponoći.

                    “Ovo jeprvi put da u Nišu pevam pred ovolikom publikom i emocije će biti jake”, kazao je Alen Ademović pre počeka koncerta. “I ja sam jako uzbuđen jer sam Nišlija i pevam Nišlijama. Zapravo sam Medijanac”, dodaje kroz smeh. “Ovo je moj grad i ja potičem sa njegovog asfalta zato sam posebno uzbuđen zbog večerašnjeg nastupa”.

                    Dodaje da je u Nišu pevao pre pet godina.

                   “Da bilo je to davno i bio je to neki klub, nastup u nekom klubu”, dodaje Alen Ademović. “To je još jedan razlog  zbog kojeg je ovaj nastup ovako pun emocija. Za mene je ovo poseban događaj  jer sam  u ovom gradu rođen. Ma gde bio, ma šta radio i ma šta se dogodilo ne smemo da zaboravimo odekle potičemo i gde su naši koreni”, kaže Alen.

                     Koncert  je počeo, kao što je i najavio pesmom “I ovo moje srce daću ti”, a potom je otpevao kompoziciju  “Kruška” koja je imala veliki uspeh kod publike i koja mu je donela nekoliko priznanja,  ali su istu sudbinu doživele i kasnije njegove kompozicije. Nakon izdavanja singla “Kapi krvi” Alen prekida saradnju sa Goranom Bregovićem i nastavlja solo karijeru. Nastupe i rad sa Bregovićem opisuje kao period tokom kojeg je mnogo naučio.

                     Zanimljiv podatak je i da je pohađao muzičku školu, ali i da svira 12 instrumenta. S obzirom da je odrastao okružen muzičarima, otac, majka i dede su bili muzičari, Alenov ulazak u svet muzike je bila gotovo neizbežna opcija. Njegov otac je kompozitor i radi za Gorana Bregovića, a majka je napisala tekstove pesama za brojne poznate osobe.

                   Publika nije ostala ravnodušna tokom koncerta Alena Ademovića. Pevala je gotovo sve pesme zajedno sa njim.

                   “Najviše mi se dopala Kruška, ali znam sve njegove pesme i zato sam sada ovde”, kaže Nišlijka Sara koja je sa društvom dočekala Srpsku novu godinu u Parku Svetog Save.                      

Mladih ljudi je bilo najviše, ali su koncertu Alena Ademovića o dočeku Srpske nove godine prisustvovale i  strarije Nišlije, ali i čitave porodice koje su i ove noći bile na okupu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare