“Help” i grad Niš pomažu malim i srednjim preduzećima

NIŠ

U Gradskoj kući  u nišu danas je potpisan ugovor za realizaciju projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana “ koji se organizuje uz donatorsku pomoć nemačke vlade a za cilj ima pomoć malim I srednjim preduzećima koji otpočinju biznis .

Ugovor su potpisali gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Helpov senior program menadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj.

Potpisivanjem ovog ugovora nastavlja se uspešna saradnja grada Niša i ove nemačke nevladine organizacije.

„Ovaj ugovor osnova je dogovora partnerske saradnje koja već postoji i mi se danas obavezujemo da efikasno realizujemo projekat i time ostvarimo planirane rezultate“, rekao je gradonačelnik Bulatović. On je dodao da je bespovratna pomoć namenjena socijalno ugroženim gradjanima, nezaposlenim majkama, licima koji su se vratila sa odsluženja zatvorske kazne i drugim ranjivim kategorijama stanovništva. Oni će pojedinačno za realizaciju svojih ideja dobiti pomoć u opremi, vrednosti 2 400 evra. Gradonačelnik je naglasio da se nada da će projekat biti uspešan i da ćemo svi zajedno moći da posetimo buduće uspešne preduzetnike. Gradonačelnik je zahvalio Vladi Republike Nemačke koja obezbeđuje deo sredstava, kao i organizaciji Help koja je i ove godine prepoznala potencijal Niša kao partnera na projektu.

Vrednost projekta za Niš je 120 000 evra, a grad učestvuje sa 48 000 evra. Projekat će omogućiti da 50 mikro i malih preduzeća u nastajanju dobije bespovratnu pomoć u opremi.

Menadžerka projekta Maša Bubanj rekla je da če osobe koje nameravaju da pokrenu sopstveni mali biznis dobiti opremu.

“ Konkurs za dodelu opreme biće raspisan 1. Oktobra I trajaće najmanje mesec I po dana” rekla je ona I najavila da će u Nišu I okolnim većim selima Help organizovati informativnu kampanju , kako bi što veći broj građana mogao da se upozna sa uslovima konkursa.

Građani kojima bude odobrena nabavka opreme za rad imaće I besplatnu obuku za započinjanje malog biznisa.

Inače, ovo je šesti projekat koji grad Niš I organizacija Help realizuju.

“ Do sada smo podržali 430 malih biznisa sa ukupno 1,3 miliona evra” rekla je Maša Bubanj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare