Haradinaj pisao Kurtiju: Hitno prihvatiti zahtev SAD za odlaganje odluke o tablicama

PRIŠTINA

Nekadašnji premijer Kosova Ramuš Haradinaj objavio je pismo koje je danas uputio aktuelnom premijeru

Kosova Albinu Kurtiju.

Poštovani građani Republike Kosovo. Ovo je pismo koje sam poslao premijeru Kurtiju:

Poštovani premijeru Republike Kosovo g. Albin Kurti

Sa zabrinutošću pratim bezbednosnu situaciju na severu zemlje, posle Vaše poslednje odluke o registarskim tablicama. Niko, ni unutar Kosova ni naši međunarodni partneri, ne osporava pravo Kosova da primenjuje zakon u celoj zemlji. Međutim, trenutni trenutak je osetljiv i zahteva razboritost i staloženost, kako se ne bi ugrozio proces ka konačnom sporazumu između Kosova i Srbije.

Stoga Vas molim da hitno prihvatite zahtev Amerike za odlaganje sprovođenja odluke o nelegalnim registarskim tablicama na traženi rok i da prekinete sa radnjama koje ste do sada preduzeli na sprovođenju predmetne odluke.

Istovremeno, molim vas da do Konačnog sporazuma ne preduzimate nikakve radnje koje ugrožavaju bezbednost zemlje čiji deo želite da budete, bez pune koordinacije sa SAD.

Podstičem vas da potražite pomoć savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika Bajdena, g. Džejk Salivan da razjasni i precizira radnje koje produžavaju aktuelnu bezbednosnu situaciju u regionu, do konačnog sporazuma Kosova i Srbije o međusobnom priznavanju, naveo je Haradinaj u pismu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare