U Vlasotincu dodeljeni ugovori za energetsku sanaciju kuća i stanova

VLASOTINCE

Sto trideset građana i 11 firmi, kojima su odobrena sredstva na Konkursu za sufinansiranje mera energetske sanacije, dobili su danas ugovore i već sutra mogu da krenu u realizaciju poslova.

Na konkurs je pristiglo 169 prijava građana, 39 je odbačeno zbog nepotpune dokumentacije ili naknadne provere na terenu, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine.

Na raspolaganju je bilo 8 miliona dinara iz lokalnog i republičkog budžeta za šest mera energetske sanacije, a obezbeđena su i dodatna sredstva za sufinansiranje.
-Ove godine, da bismo sagledali sve one koji su se javili na konkurs, a ispunjavaju uslove, izdvojili smo iz opštinskog budžeta dodatnih skoro 10 miliona dinara, kako bismo podržali energetsku sanaciju objekata – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović. On je dodao da smo svi, više nego ikada, svesni činjenice da je neophodno štedeti energiju.
-Nismo hteli da obeshrabrimo sve one koji su u svom kućnom budžetu već odvojili sredstva za energetsku sanaciju i zato smo se opredelili za dodatna ulaganja u ovu oblast – izjavio je rukovodilac Programa energetske sanacije i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić. On je dodao da se očekuje da će i u narednom periodu biti novih konkursa za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.
Koordinato komisija koje su radile na sprovođenju konkursa, od kojih je jedna terenska, Marinko Đorđević, rekao je da su one imale obiman posao i da se taj posao ne završava sa okončanim konkursom već sa realizacijom ugovora.
Najveće interesovanje bilo je za zamenu spoljne stolarije, potom za termičku izolaciju, zamenu kotlova i ugradnju ili zamenu mrežnih instalacija za kotao na biomasu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare