Haljine od kesa i odela od  novina

NIŠ

U Osnovnoj školi „Bibanjski heroji“ održana je krajem protekle nedelje eko ravija. Revija je organizovana u školskom dvorištu gde su učenici svoje kreacije predstavili ostalim učenicima, roditeljima i nastavnicima prolazeći crvenim tepihom.

Učenici su za ovu priliku kreirali odevne predmete od papira, kartona i plastičnih kesa. Ulaznica za reviju bila je stara sveska, novina ili predmeti od kartona.

                                Mogle su se videti haljine izrađene od plastičnih kesa, odela napravljena od kartona, suknje, košulje i kravate od starih novina. Među ovim kreacijama bilo je i modnih detalja kao što su kišobrani od novina, tašnice od kartona, šeširi od papira i kesa.

                             „ Kao biolog smatram da je od izuzetnog značaja da brinemo i damo svoj doprinos očuvanju naše životne sredine. Ovaj događaj smo organizovali kako bismo podigli svest kod dece koliko je važno čuvati prirodu. Drago mi je da se ovoj akciji odazvao veliki broj naših učenika koji su od materijala za reciklažu izradili veoma kreativne odevene kombinacije. Verujem da će ovakve akcije od sada biti česte u našoj školi“,   istakla je direktorka ove škole Verica Radenković.

                              Ovaj događaj organizovao je Tim za međupredmetne kompetencije i preduzetništvo u saradnji sa Učeničkim parlamentom, Vršnjačkim timom , učiteljima i nastavnicima.

                            Eko reviji je prisutvovao veliki broj roditelja, učenika i nastavnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare