Graso: KFOR ostaje na Kosovu i štitićemo sve građane

PRIŠTINA

(FoNet)

Portparol Kfora Vinćenco Graso rekao je večeras za RTS da će sve članice Alijanse imati sastanak i doneti odluku o novom angažovanju NATO na Kosovu, a u odnosu prema Kosovskim bezbednosnim snagama.

On je rekao da Kfor ostaje na Kosovu, kao i da je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne sredine i da štiti sve građane na Kosovu.

KFOR je NATO misija, on je ovde i dalje shodno Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, da bi garantovao bezbednu i sigurnu sredinu. Kada NATO bude ponovo ocenio angažman, Kfor će onda sprovesti tu odluku. Na pitanje da li je Rezolucija 1244 važeća, Graso je rekao „da, apsolutno, ništa se nije promenilo od juče“.

Biće potrebno vreme za kompletnu vojsku. U svakom slučaju Kfor ostaje ovde, on je odgovoran za garantovanje bezbedne i sigurne sredine i da štiti sve građane na Kosovu, rekaoje Graso.

Na konstataciju da su Srbi zabrinuti i da li mogu računato na zaštitu KFOR, on je odgovorio sa da „Mi smo ovde da bismo štitili sve građane kao što je Kfor radio u proteklih gotovo 20 godina. Veoma smo odlučni i posvećeni da ispunjavamo naš mandat, a prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti“, rekao je Graso.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare