Sajam poljoprivrede u Leskovcu

LESKOVAC

U Restoranu ‘’Park’’ održan je danas 6.sajam poljoprivrede ‘’Agrolider’’, na temu povrtarske proizvodnje, a osim prezentacije novih tehnologija, opreme I semenskog materijala, proizvodjači su mogli da se, na stručnim predavanjima, upoznaju sa metodama unapredjenja obima I kvaliteta primarne proizvodnje i plasmana, ali i da osvoje vredne nagrade.

‘’Umetnost povrtarstva’’ je radni naziv šestog skupa poljoprivrednika, predstavnika renomiranih semenskih kuća, proizvodjača opreme I mehanizacije, koji u Leskovcu organizuju ‘’Agrozona’’ I ‘’Freands breands’’.Održava se uoči početka novog proizvodnog  ciklusa, sa idejom da spoji struku I praksu, jer samo takva sprega obezbeđuje uspeh.  

–       Nismo slučajno današnje druženje krstili ’’Umetnost povrtarstva’’, jer se većina vas zaista može smatrati umetnicima. Istrajavate godinama, uprkos svim nevoljama koje prate poljoprivredu i svake godine ste sve uspešniji. Da je to tako, dokazuje i ovoliki broj firmi koje su izrazile želju da danas budu ovde, jer ćete se svi složiti da je za uspeh u ovoj oblasti, neophodna sprega nauke i prakse. Znamo koji nam je krajnji cilj: da povećamo proizvodnju, da ti proizvodi budu ispravni i bezbedni i da se okrenemo izvozu, rekao je u govoru dobrodošlice, Goran Tasić, urednik specijalizovane emisije ’’Agrozona’’.

Da su ‘’Agroliderova‘’ savetovanja kvalitetna I potrebna, potvrđuje sve veći broj izlagača, ali i posetilaca, jer poljoprivreda iz godine u godinu tehnološki napreduje, a ozbiljni proizvođači prate I primenjuju inovacije.

–       Ovakva savetovanja su neophodna, kako bi poljoprivrednici razmenili iskustva, saznali i naučili nešto novo, a to potom implementirati u praksi. Leskovac je jedan od lidera u povrtarskoj proizvodnji, pa ’’Agrolider’’ nije slučajno ponovo ovde organizovao ovo tematsko druženje. Grad Leskovac snažno podržava poljoprivredu, za koju će, u narednoj godini biti opredeljeno 85 miliona dinara, istakao je, otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Goran Cvetanović.

Šesto ‘’Agroliderovo’’ savetovanje  posetilo je više od hiljadu povrtara iz čitave južne Srbije, a proizvode  predstavilo 47 semenskih i hemijskih kuća, proizvođača opreme I mehanizacije, osiguravajućih društava I poslovnih banaka. Najsrećnijim učesnicima, pripale su I vredne nagrade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare