Graničari kod gradonačelnika

VRANJE
Gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković, priredio je prijem za starešine sa karaule ,,Gorožup“, Žarka Petrovića i Zorana Vidojković i vojnike graničare, koji su bili na prvim borbenim linijama  u vreme NATO bombardovanja   Srbije i Crne Gore.

Obraćajući se borcima koji su tih dana preživeli pravi pakao, gradonačelnik je rekao da mu je čast što može da ih pozdravi.

„Neki su, nažalost dali svoje živote, ali su se borili junački i hrabro. Osećam dužnost i obavezu da kao gradonačelnik primim i uvažim borce i izrazim divljenje i poštovanje za sve što su uradili za našu zemlju. Svojom hrabrošću i požrtvovanjem dali ste veliki doprinos u odbrani zemlje. Tih dana svi smo prolazili kroz pakao. Ali vama je svakako bilo najteže“, rekao je Milenković.

Borci koji su tada bili raspoređeni na granici sa Albanijom vrlo emotivno su evocirali uspomene na dane kada su mnogi njihovi drugovi poginuli.

Starešina karaule ,,Gorožup“, Žarko Petrović je rekao da se nada da naše mrtve heroje niko ne skrnavi.

„Naša deca su ostala po gudurama na albanskoj granici. Srpskom krvlju je nakvašeno mnogo metohijske zemlje“, kazao je Petrović.

On je takođe, rekao da će ove godine biti pokrenuta inicijativa za organizovanje tradicionalonog susreta svih graničara, koji su branili Kosovo i Metohiju u prvom ešalonu borbene linije prema Albaniji. Prvi susret  predviđen je za 22. april, u Beogradu.

Na taj način ćuvaće se uspomena na sve one koji su hrabro poginuli braneći granice svoje zemlje.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare