Gradsko veće formiralo više komisija i radnih tela

VRANJE

 

U cilju rešavanja tekućih pitanja od javnog značaja Gradsko veće u Vranju formiralo je više komisija i radnih tela.

Formirana je i Komisija za članove Lokalnog antikorupcijskog foruma, koja će raspisati konkurs za izbor članova ovog tela.

Po odluci gradskih većnika za predsednika Komisije za reviziju korisnika stanova u sistemu socijalne zaštite izabran je Miloš Antanasijević.


Obrazovana je i Komisija za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u 2017. godini. Članovi su Miodrag Miljković iz Društva novinara Niša, Milan Petković iz Društva novinara Vojvodine i Slobodan Marković, profesor filozofije i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije.

Formirana je i radna grupa za utvrđivanje činjeničnog stanja na objektima koje koriste seoske mesne zajednice na teritoriji Grada. Cilj je da se vidi stanje u kome se nalaze ovi i drugi objekti u javnoj svojini, kao i da se utvrdi ko su korisnici i po kom osnovu ih koriste.Radna grupa će nakon toga sačiniti predlog mera koje nadležni organi traba da preduzmu u vezi sa navedenim objektima.
Javnom preduzeću ,,Zavod za urbanizam“ dato je isključivo pravo za obavljanje delatnosti, odnosno vršenje tehničkog pregleda objekta i to za hidrotehničke instalacije i pristupne saobraćajnice na prostoru PDR Bunuševac 2.

Većnici su dali i saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Istorijskom arhivu ,,31. januar“, kojim su usklađeni uslovi za imenovanje direktora sa Zakonom o kulturi. Po rečima članice Gradskog veća Zorice Jović, u ovoj ustanovi zaposlen je 21 radnik računajući i direktora.

Gradski većnici na sednici koja je održana u četvrtak i kojom je predsedavao gradonačelnik, dr Slobodan Milenković, usvojili su i Izveštaj o realizaciji manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto 2016“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare