Gradsko veće donelo odluku o otpuštanju radnika

VRANJE

 

Grad Vranje kasni sa donošenjem Odluke o određivanju broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu, i među poslednjim je u Srbiji koji taj posao nije završio.  O tome su danas razgovarali članovi Gradskog veća, tako da će ovo pitanje biti na narednoj sednici Skupštine grada, rekla je većnica Zorica Jović.

Na izradi odluke radila je Komisija od 14 članova u kojoj su bili i predstavnici sindikata.

,,U sistemu lokalne samouprave po odluci iz 2015. godine na neodređeno vreme bilo je zaposleno 1.298 radnika. Nova predviđa 1.199 radnika, tako da će racionalizacijom  biti obuhvaćena 99 lica. Najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenje odluke na prvoj narednoj sednici Skupštine grada, poslodavci su u obavezi da urade nove sistematizacije i sprovedu postupak racionalizacije u skladu sa Zakonom. U planu je da bude isplaćen i socijalan program“, kaže Jović.

Gradska uprava u Vranju po novoj sistematizaciji će imati 245 radnika, umesto dosadašnjih 263.

Do smanjenja broja zaposlenih neće doći u Upravi gradske opštine Vranjska Banja gde će nakon nedavne promene Statuta grada, umesto dosadašnjih devet imati 13 zaposlenih.

 

Najveći broj otpuštenih radnika biće u javnim preduzećima „Vodovod“ i „Komrad“ po 16 radnika, JP „Novi dom“ gde će bez posla ostati 13 zaposlenih i Predškolskoj ustanovi „Naše dete“, gde će biti otpušteno 10 lica.

Biblioteka „Bora Stanković“ broj stalno zaposlenih će smanjiti za pet, Turistička organizacija za četiri, a Istorijski arhiv „31. januar“, Sportska hala i Uprava Banje za po tri.
Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Centar za socijalni rad, Zavod za urbanizam i Narodni muzej  ubuduće će na platnom spisku imati po dva radnika manje.

U Narodnom univerzitetu, Narodnom pozorištu „Bora Stanković“, Regionalnom centru za talente i „Parking servisu“, odlučeno je da bude otpušten po jedan radnik.

Gradsko pravobranilaštvo, Slobodna zona i Škola animiranog filma ostaće sa istim brojem zaposlenih, rekla je gradska vežnica Jović na konferenciji za novinare.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare