Gradski većnici usvojili Nacrt odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu

VRANJE

Na sednici Gradskog veća Vranja usvojen je Nacrt odluke o budžetu grada za 2022. godinu.

„Odlukom je predviđeno povećanje prihodne strane za 12 odsto u odnosu na početni budžet iz 2021. godine. Tekući prihodi su projektovani na 2 milijarde 801. 686. 000 dinara. Deficit je 103.850.000, odnosno 3,6 odsto u odnosu na projektovane prihode. Rashodi su planirani u iznosu od 2 milijarde 946.536.000 dinara“, rekao je gradski većnik Bojan Kostić.

On je dodao da je za Komunalnim programom predviđeno 555 miliona dinara, od toga 230 miliona za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja, ATD ambulante i Odeljenja neurologije.

„Za oblast poljoprivrede planiran je 41 milion, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu. U narednoj godini akcenat je stavljen na unapređenje i zaštitu životne sredine na teritoriji grada Vranja. U tom smislu veoma je značajan projekat „Čista Srbija“, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom građevine, na osnovu kojeg su obezbeđena sredstva u visini od 60 miliona dinara za izgradnju 140 kilometara fekalne kanalizacije u selima na teritoriji grada Vranja. Iz budžeta grada u narednoj godini biće izdvojeno 120 miliona dinara za projekte koji se realizuju u saradnji sa republikom i to za izgradnju stanova za pripadnike Službi bezbednosti, Centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška i rekonstrukciju Zdravstvenog centra“, naglasio je Kostić.

U skladu sa rastom cena na malo za 5,6 posto, biće povećane i lokalne komunalne takse. Grad učestvuje i u projektu izgradnje radionica-igraonica sa skoro milion dinara. A izdvojeno je i 2 miliona 750 hiljada dinara za samozapošljavanje.

Prihvaćen je i zahtev Predškolske ustanove „Naše dete“ za obustavu rada u trajanju od 120 radnih dana u vrtiću ,,Dečija radost”, u Ulici Kneza Miloša, počev od 13. decembra. Razlog je izvođenja radova na rekonstrukciji. U navednom terminu mališani iz ovog vrtića biće raspoređeni po ostalim objektima Predškolske ustanove.

Gradski većnici usvojili su i Predlog Rešenja o utvrđivanju cena usluge u okviru taksi tarife, po kojoj se taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Vranja, rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare